www.didoland.be

De website voor iedereen

Belgian Beer Westmalle Belgisch Bier

Belgian Beer Westmalle Belgisch Bier

Belgian Beer Westmalle is een trappistenbier uit het gelijknamige dorp Westmalle. Het wordt gebrouwen door de monniken van Westmalle in de abdij Onze Lieve Vrouw. Hierdoor is het een van de weinige bieren dat zich trappist mag noemen.

Belgian Beer Westmalle Complexe en evenwichtige Tripel
De Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier van 9,5°. Het langzame brouwproces en de nagisting op fles leveren een complex bier op, met een fruitige geur van rijpe banaan en een mooie, genuanceerde hopneus. De zachte en romige smaak, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma, heeft veel finesse en elegantie. Geniet ook na van de heerlijk lange en droge afdronk.
Dit bier wordt meestal geschonken uit flesjes van 33 cl, precies de inhoud van het bijhorende kelkglas. De Tripel is ook verkrijgbaar in flessen van 75 cl. Opmerkelijk is dat het bier in deze grotere flessen op een andere manier rijpt. De fruitige geur is wat zachter en rijper en het bier krijgt een lichte vanilletoets.

Belgian Beer Westmalle Origineel van bij het begin
Voor het eerst gebrouwen in 1934, wordt de Tripel van Westmalle wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd en kreeg als stijl navolging door vele andere brouwerijen. De Tripel van Westmalle ontstond naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal in de abdij. In 1956 onderging het recept nog een aanpassing, maar die is sindsdien, dus al meer dan 60 jaar, onveranderd gebleven.

English
Belgian Beer Westmalle A complex, balanced Tripel
Westmalle Tripel (9.5%) is a clear Trappist beer, golden-yellow in colour, with amazingly fruity aromas of ripe banana and a lovely, subtle nose of hops. This full-mouthed beer offers finesse and elegance, with a mild taste and a creamy mouth feel, yielding bitter notes supported by fruit aromas. Enjoy the lingering, dry finish. The complex character of a Westmalle Tripel is derived from the slow brewing process and its re-fermentation in the bottle.
Westmalle Tripel is usually poured from 33 cl bottles into the branded chalice that perfectly holds the contents of one bottle. The Tripel can also be bought in 75 cl bottles. In larger bottles, the beer matures in a different way; the fruity aromas are milder with a greater touch of ripeness and the beer takes on a subtle hint of vanilla.

Belgian Beer Westmalle Original from the start
Westmalle Tripel was first brewed in 1934. This ‘mother of all tripels’ is a world reference for the style and has inspired numerous brewers. Westmalle Tripel was introduced at the time of the launch of the abbey’s new brewing hall. The recipe was adjusted in 1956 but ever since then the recipe has remained unchanged.
Quote: “Westmalle Tripel was added to the range in the 1930s. ‘Tripel’ refers to the fact that ingredients are used in quantities that are larger than usual. In other words, this strong blonde contains three times the quantity of ingredients that was used for the original Westmalle Trappist beer. Other brewers have since adopted the ‘tripel’ name for their own beers.”

Français
Belgian Beer Westmalle Une triple complexe et équilibrée
La Westmalle Tripel (9,5%) est une bière trappiste à la robe d’un blond doré et limpide, qui surprend par l’arôme fruité de bananes mûres et un nez houblonné subtil. Cette bière ample présente de la finesse et de l’élégance, une saveur douce et onctueuse, avec des touches d’amertume soutenues par un arôme fruité. La fin de bouche est délicieusement longue et sèche. La Westmalle Tripel doit son caractère complexe au processus de brassage lent et à la refermentation en bouteille.
La Westmalle Tripel se sert généralement en bouteilles de 33 cl, exactement la contenance du verre calice correspondant. La Westmalle Tripel se trouve également en bouteilles de 75 cl. Dans les bouteilles plus grandes, la bière refermente différemment : l’arôme fruité est un peu plus doux et plus mûr, et la bière développe une légère touche de vanille.

Belgian Beer Westmalle Originale dès la naissance
La Westmalle Tripel est née en 1934. La ‘mère de toutes les triples’ est aujourd’hui une référence dans le monde entier et inspire de nombreux brasseurs. La Westmalle Tripel a été lancée à l’occasion de la mise en opération de la ‘nouvelle’ salle de brassage de l’abbaye. Sa recette a encore été adaptée en 1956, mais depuis plus de 60 ans, elle est désormais inchangée.

italiano
Belgian Beer Westmalle UNA TRIPEL COMPLESSA ED EQUILIBRATA
La Westmalle Tripel (9,5%) è una birra trappista chiara, giallo oro che sorprende con note di banane mature ed un naso sottile di luppolo. Questa birra presenta finezza ed eleganza, ha un gusto soffice e cremoso, con dei tocchi amarognoli grazie all’aroma fruttato. Goditi il retrogusto molto lungo e secco. La Westmalle Tripel deve la sua complessità al lungo processo di produzione e la rifermentazione nella bottiglia.
Potete versare la Westmalle Tripel dalla bottiglia da 33 cl nell’apposito calice. Troverete la Tripel anche in bottiglie da 75 cl. La birra fermenta in modo diverso in bottiglie più grandi. Il profumo alla frutta è più soffice e stagionato e la birra sorprende con un leggero tocco alla vaniglia.

Belgian Beer Westmalle Originale dalla nascita
Westmalle Tripel nasce nel 1934. La ‘madre di tutte le triple” è un punto di riferimento mondiale. Questa birra ispira ancora moltissimi birrifici. La Westmalle Tripel fu lanciata dopo la costruzione della “nuova” sala di cottura dell’abbazia. La ricetta subì nel 1956 un adattamento rimasto invariato da oltre 60 anni.

español
Belgian Beer Westmalle Una Tripel compleja y equilibrada
La Westmalle Tripel (9,5%) es una cerveza trapense rubia dorada y límpida que sorprende por el sabor afrutado del plátano maduro y una nariz lupulada bonita y sutil. Esta cerveza amplia presente finura y elegancia, tiene un gusto suave y cremoso, con notas amargas soportadas por el aroma afrutado. Disfrute de un regusto deliciosamente largo y seco. La Westmalle Tripel debe su carácter complejo al lento proceso de elaboración y a la refermentación en la botella.
La Westmalle Tripel se sirve directamente de las botellas de 33 cl., precisamente el contenido del vaso correspondiente. También encuentra la tripel en botellas de 75 cl. En botellas más grandes la cerveza refermenta de manera diferente. El sabor afrutado es algo más suave y maduro y la cerveza sorprende con ligeras notas de vainilla.

Belgian Beer Westmalle Original desde el nacimiento
La Westmalle Tripel nació en 1934. La «madre de todas las Tripels» es una referencia en todo el mundo y ha inspirado a muchos productores de cerveza. La Westmalle Tripel fue lanzada en ocasión de la puesta en marcha de la «nueva» sala de producción de cerveza de la abadía. En 1956 su receta original fue adaptada de nuevo y desde entonces, es decir, más de 60 años, ha permanecido inalterada.

Bestseller Belgian Beer

Cerveza belga, Belgiese bier, Birrë belge, Belçika pivəsi, Belgikako garagardoa, Belgijsko pivo, Белгийска бира, Belgian nga serbesa, Mowa wa Belgium, 比利時啤酒, 比利时啤酒, Biera belga, Belgisk øl, Belgisches Bier, Belgium beer, Belga biero, Belgia õlut, Belgialainen olut, Bière belge, Belgyske bier, Cervexa belga, ბელგიის ლუდი, Βελγική μπύρα, બેલ્જિયન બીયર, Bèlj byè, Belgium giya, ʻO ka beer Belgian, Belgian npias, Belga sör, Beoir na Beilge, Bekee biya, Belgíska bjórinn, Bir Belgia, Birra belga, Бельгиялық сыра, Bexçeyê, Belgijsko pivo, Belgio, Belgio cervisie, Beļģijas alus, Belgijos alus, Belsch Béier, Белгиско пиво, Biery belza, Bir Belgium, Birra Belġjana, Piake Pereke, Бельгийн пиво, Belgisch bier, Belgisk bier, Belgisch bier, Бельгийский пиво, Pele Belchch, Белгисцх биер, Belgisch bota, Bischisch Belier, Belgian bir, Beerta Belgian, Cerveza belga, Bia ya Ubelgiji, Belgické pivo, Belçika birası, Bia Bỉ, Cwrw Gwlad Belg, бельгійскае піва, Ubhiya waseBelgium, Beeli Beeli, Ubhiya waseBelgium, Belgisk öl

Please follow and like us:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Voor meer informatie over mijn diensten, beschikbaarheid en navraag kunt u contact met mij opnemen via onderstaande informatie

Scroll Up

Enjoy this blog? Please spread the word :)