Detox

Detox

Detox wordt al heel lang gebruikt.
Al eeuwenlang wordt er door diverse culturen van over de hele wereld ge-detoxed, ontgift, gevast enz… De Romeinen en zelf de oude Grieken deden dit al. Maar ook Chinezen hielden zich hier al in een vroeg stadium mee bezig en ook de Indianen, als in: De oorspronkelijke bewoners van Amerika, aten zo nu en dan even een paar dagen niet.

Even een paar dagen rust geven aan het lichaam blijkt in veel verschillende samenlevingen een belangrijk ritueel te zijn (geweest) en vormt de kern van een gebalanceerde levensstijl.

Wat is detoxen?
Detoxificatie gaat om het nemen van rust, om het ondersteunen van zuivering en om het voeden van je lichaam van binnenuit. Gifstoffen het lichaam uit helpen en je lijf juist voeden met voedzame stoffen; dat is het idee. Zo blijft het lichaam extra gezond.

Wanneer je besluit te gaan detoxen, wil je natuurlijk liefst het best mogelijke resultaat. Om je detox zo effectief mogelijk uit te voeren, is het goed om onderstaande adviezen op te volgen:
Drink tijdens het detoxen vooral gember, munt of een andere kruidenthee.
Rook tijdens het detoxen geen sigaretten,
Drink tijdens de detox geen alcohol, koffie of cafeïne-bevattende thee
Houdt er rekening mee dat je laag in energie zit, dus ga bewust om met sporten. Daarmee bedoelen we: Doe niet veel meer dan wat lichte cardio.
Het kan voorkomen dat je sterke behoefte hebt aan eten. Wilskracht is heel belangrijk bij een detoxkuur, maar overdrijf het niet. Voel je je echt niet goed? Bel dan even onze klantenservice of eet sowieso even een soepje.
Probeer na het detoxen de detoxkuur qua tijdstippen voort te zetten en ruil de sappen dan in voor vast voedsel.

De detox sappen uit onze sapkuur

DrDetoxBox® juices zijn speciaal geselecteerd voor een uitmuntende sapkuur. De ingrediënten zijn duurzaam verbouwde groenten en fruit en onze partners ondersteunen van harte het idee van ‘fair trade’. We werken alleen met gecertificeerde producenten, importeurs en distributeurs om zodoende de hoogste kwaliteit te kunnen bieden.

Het productieproces is gebaseerd op de GAP-certificering; de vereisten daarvoor zijn gericht op duurzaamheid, kwaliteit en respect voor voedselveiligheid. Dit zijn ook kernwaarden van onze filosofie. De vers- en zuiverheid van onze ingrediënten, gecombineerd met de laatste High Pressure Process en Cold Pressed technieken, maken onze juices uniek. We hebben de beste combinaties van groente en/of fruit ontwikkeld voor een maximaal detox-resultaat.

 

TumericNr 1 Tumeric; Een shot rijk aan antioxidanten perfect om je cleanse te beginnen

Door de samenstelling van kurkuma, zwarte peper, ananassap en citroensap is dit shot in de DrDetoxBox de kickstarter om je dag mee te beginnen. Het hoofdingrediënt Kurkuma helpt bij het reinigen van het bloed, stimuleert de aanmaak van collageen en houd je huid soepel. Daarnaast heeft Kurkuma een zeer positieve werking op het verteren van vetten in je lichaam. De overige ingrediënten als zwarte peper geven een extra energie boost.

 

 

 

Cucumber Apple SpinachNr 2 Cucumber-Apple-Spinach Juice; is rijk aan vezels, voedingstoffen, ijzer en weinig calorieen. Een goede frisse “ijzer” sterke start van je dag.

Deze juice in de DrDetoxBox is rijk aan vezels, voedingstoffen, ijzer en bevat weinig calorieën. Tijdens het ontwikkelen van deze juice hebben we rekening gehouden met het tijdstip waarop je deze juice neemt. De smaakintensiteit van deze juice is mild en de uitwerking doeltreffend door het gebruik van de juiste voedingsstoffen, die ervoor zorgen dat jij de eerste fase van de ochtend goed doorkomt. Citroen en gember bevatten ascorbinezuur (vitamine C). Vitamine C is een krachtige antioxidant die zorgt voor een goede weerstand en gezonde tanden, botten, huid en bloedvaten. Ook bevordert het een goede spijsvertering. De juice bevat door ingrediënten als komkommersap, limoensap en gembersap vocht afdrijvende eigenschappen die als natuurlijke remedie dienen voor blaas- en nierontsteking.

 

 

 

Mango Carrot AppleNr 3 Carrot-Mango-Apple Juice; Een perfecte natuurlijke energiebooster vanwege de samenstelling van groenten fruit. Rijk aan vitamine C, mineralen, caroteen, magnesium, seleen en calcium.

Door de samenstelling van zowel wortel, mango, pastinaak en watermeloen bevat deze juice in de DrDetoxBox een hoge dosis (bèta)caroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in Vitamine A. Het zorgt voor een goede weerstand en heeft een positieve werking op het gezichtsvermogen. Daarnaast is het belangrijk voor gezonde tanden en huid. Voor de ultieme smaaksensatie hebben we mango toegevoegd. Hierin zitten Vitamine A en C die je immuunsysteem een extra boost geven.

 

 

 

 

 

 

GingerNr 4 Ginger Shot; Een krachtige shot aan kruiden en goed voor het opnemen van vitamine in je lichaam. Heeft een reinigende werking voor het menselijk lichaam.

Deze shot zit in de DrDetoxBox om je middag goed te beginnen en je een power boost te geven. Het heeft een positieve werking en zorgt daarnaast voor de nodige extra kick. Het ingrediënt gember zorgt ervoor dat het lichaam vitamines goed opneemt. Daarnaast werkt het weerstand verhogend en reinigt het je lichaam. Appel bevat pectine, een stof die de stoelgang stimuleert en voorkomt dat gifstoffen aan de darmwand blijven kleven.

 

 

 

Apple Spinach CeleryNr 5 Apple-Spinach-Celery Juice; Rijk aan aminozuren, extreem rijk aan voedingsvezels. Verhoogd de natuurlijk weerstand een heerlijke groene frisse start van je middag.

Deze groene juice uit de DrDetoxBox is rijk aan aminozuren en extreem rijk aan voedingsvezels. Voedingsvezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering en worden door de dikke darm gefermenteerd en omgezet naar energie, die jij goed kunt gebruiken tijdens de detox cleanse. Aminozuren bevorderen het geluk hormoon serotonine en leveren essentiële stoffen voor gezonde huid, haar en nagels. Door de combinatie van limoensap en gembersap krijgt je lever een extra cleanse. Deze weerstand verhogende juice bevat extra calorieën om op dit tijdstip het hongergevoel te beperken.

 

 

 

 

 

Orange Carrot GingerNr 6 Orange-Carrot-Ginger Juice; De vitamine C booster vanwege sinaasappel maar ook gember. Een goede energie kick door de natuurlijke suikers. Fris, scherp en een positief effect op verbranden van vetreserves.

Deze juice is een vitamine C booster en aan de DrDetoxBox toegevoegd om jouw middagdip te verdrijven. Dit komt door de combinatie sinaasappel, wortel, appel en gember waarin een hoog gehalte van natuurlijke suikers zit voor een energie kick. Vitamine C is belangrijk voor een gezonde weerstand en bevordert de opname van ijzer, dat helpt vermoeidheid te voorkomen. Zo wordt tijdens de detox cleanse op een natuurlijke manier je energielevel omhoog gebracht.

 

 

 

 

 

 

Pomegranat Nr 7 Pomegranate Shot; Een krachtige shot aan mineralen en fytonutrienten. Perfect booster voor je avond detox drinks.

De granaatappel-guarana shot is gemaakt om je avond een jumpstart te geven en mag daarom niet in de DrDetoxBox ontbreken. Het is een krachtig shot met mineralen en fytonutriënten die een gezondheid bevorderend effect hebben. Guarana bevat natuurlijke cafeïne om je energielevel hoog te houden. De combinatie van bietensap, citroensap en guarana heeft een positieve werking op je spieren. Het levert extra zuurstof aan je spieren en heeft een helende werking op de lichte spierpijn, die tijdens het detoxen kan optreden als ontgiftingsverschijnsel.

 

 

Coconutwater Nr 8 Coconut water; Een frisse start van je avond. Kokoswater hydrateert het lichaam tijdens zware inspanningen of bij het sporten. Rijk aan veel voedingstoffen.

Wij hebben puur kokoswater aan de DrDetoxBox toegevoegd, omdat het nuttige stoffen als magnesium, fosfor, ijzer, koper, vitamine B, C en kalium bevat. Daar heb je voldoende van nodig om je lichaam, organen, hersenen en zenuwstelsel goed te laten werken. Het hoge gehalte kalium in kokoswater zorgt voor een goede werking van de zenuwen, de samentrekking van de spieren en de aanmaak van eiwitten en glycogeen voor energielevering aan de spieren. Daarnaast zorgt het ervoor dat kokoswater vijf keer meer hydrateert dan water. Kokoswater hydrateert je lichaam niet alleen, het zorgt er ook voor dat je gifstoffen makkelijker kunt afvoeren. Door de hoge concentratie vezels gaat het verstopping tegen. Kokoswater versterkt het immuunsysteem, werkt ontstekingsremmend en gaat huidveroudering tegen door cytokinine. Ook bevat het veel Vitamine C, zodat je lichaam voldoende collageen aan kan maken om de huid soepel te houden.

 

 

Carrot Beetroot PomegranateNr 9 Beetroot-Carrot-Parsnip Juice; Een rode essentiële juice met antioxidanten die belangrijk zijn voor je immuunsysteem. Bijzonder veel mineralen zoals foliumzuur, mangaan, kalium, ijzer en vitamine c. Nr 9 heeft een sportprestatie verhogende werking, geeft rust en zuurstof aan de spieren. Een perfecte afsluiter van je detox cleance.

Deze essentiële rode juice in de DrDetoxBox bevat antioxidanten die belangrijk zijn voor je immuunsysteem en in staat zijn vrije radicale, die op lange termijn ziektes kunnen veroorzaken, tegen te gaan. In deze juice zitten veel mineralen zoals foliumzuur, mangaan, kalium, ijzer en vitamine C die onmisbaar zijn voor een goede gezondheid en noodzakelijk tijdens de detox cleanse. Het vezelsoort dat bekend staat als pectine en wordt verkregen uit appelsap en bietensap, stimuleert de reiniging van de lever en de verwijdering van giftstoffen. Voor een perfecte afsluiter van je detox cleanse hebben wij perensap en limoensap aan deze juice toegevoegd om je spijsvertering een extra stimulans te geven.

DrDetoxBox

DrDetoxBox FR

Detox is geen programma om af te vallen. Om af te vallen ga naar: Afvallen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *