Waterkoker, welk is de best verkochte waterkoker? (augustus 2017)

Een Waterkoker bestaat voornamelijk uit een reservoir voor water, een handvat, een schakelaar, een verwarmingselement en een snoer met een stekker.

Snel een lekker kopje thee? Of kokend water om de pasta in te koken? Met een elektrische waterkoker is het water zo op temperatuur. Zodra je de schakelaar omzet begint het verwarmingselement met verwarmen. Als het water kookt en er stoom bij de strip van bimetaal bovenin de koker komt, slaat deze weer vanzelf af. Handig toch?

Maar hoe weet je nu zeker dat je ook echt de beste waterkoker kiest? Daarvoor is het belangrijk dat je weet over welke eigenschappen een waterkoker beschikt en hoe deze aansluiten bij jouw wensen.

Hier onder vind je de TOP10 van de best verkochte waterkokers op dit ogenblik.

1. Philips HD9320/20 – Waterkoker – Zwart

 

2. Philips HD9321/20 – Waterkoker – Zilver

 

3. Retro Fluitketel Waterkoker – zwart Moa Design

 

4. Philips Daily HD4646/20 – Waterkoker – Zwart

 

5. Adler AD 1225 Waterkoker 1.7 Ltr. met Led verlichting

 

6. Tristar WK-3375 – Waterkoker

 

7. Philips Daily HD4646/70 – Waterkoker – Wit

 

8. Aigostar Adam 30GOM – Glazen Waterkoker met Led verlichting – Zwart

 

9. Aigostar King 30CEA – Waterkoker

 

10. Russell Hobbs 21671-70 – Retro Waterkoker – Classic Noir

 

 

Informatie:

Onder in het reservoir bevindt zich een verwarmingselement waarmee het water verwarmd wordt als de schakelaar wordt aangezet. Bovenin zit een constructie met een bimetaal die de waterkoker uitschakelt zodra er stoom bij komt.
Verder zit er onderin vaak nog een bimetaalschakelaar die voorkomt dat het verwarmingselement zou doorbranden als het aangezet wordt zonder of met te weinig water in het reservoir, een zogenaamde droogkookbeveiliging.

Een waterkoker met een dompelaar als verwarmingselement zal na verloop van tijd veel kalk op het verwarmingselement krijgen. Dit kan simpel worden verwijderd door de waterkoker te vullen met verdunde natuurazijn. Na een paar minuten is de kalk in de azijn opgelost. Deze azijn kan vele malen worden hergebruikt als ontkalker, wanneer deze onverdund wordt gebruikt.

 

Water koken, hoe ingewikkeld kan dat nu zijn? In principe is dat inderdaad een kwestie van water verwarmen tot een temperatuur van 100 graden. Maar de verschillende eigenschappen van je waterkoker bepalen hoe snel, gemakkelijk en zuinig dat gebeurt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *