1001 Betonmolens om alles te mixen

1001 betonmolens

1001 betonmolens

1001 betonmolens ook wel eens betonmixers genoemd.

Betonmixers zijn apparaten of machines die veel in de bouw worden gebruikt en die worden gebruikt om beton of mortel te maken.

Waar ga je een betonmolen gebruiken?

Er zijn 1001betonmolens , zoveel als behoeften en specifieke situaties. Als we aandacht besteden aan de kwestie van de vestiging en positie in de  werken  van deze mengmachines, kunnen we praten over:

  • – Vaste of halfvaste betonmixers die geheel of gedeeltelijk permanent staan ​​opgesteld op de plaats waar de constructie wordt uitgevoerd. Ze kunnen ook op een strategische positie worden geplaatst van waaruit meerdere werken kunnen worden bediend zonder zo ver weg te zijn dat het beton is uitgehard.
  • – Mobiele of draagbare betonmixers . Ze hebben meestal wielen die hun transport vergemakkelijken naar de plaats waar het nodig is om de betonmassa te hebben. Het meest klassieke voorbeeld is de betonmixer.
  • Mobiele betonmixers kunnen ook demontabel zijn, die een reeks stukken hebben die met elkaar zijn verbonden door middel van schroeven, wat hun opslag en transport veel gemakkelijker maakt.
  • Er zijn andere opvouwbare modellen die minder ruimte innemen en in bepaalde omstandigheden comfortabel zijn, aangezien de poten en het frame kunnen worden opgevouwen voor opslag totdat ze worden gebruikt.

Welke maat betonmolen heb ik nodig?

de grootte van de tank is belangrijk , die zal bepalen aan welk type werk de betonmixer kan worden gewijd. Het vat is de container die op de roterende trommel van de machine is geïnstalleerd.

Houd er rekening mee dat de capaciteit van de tank altijd groter zal zijn dan het totale volume dat het uiteindelijke mengsel zal bereiken, wat betekent dat de resulterende hoeveelheid massa of cement altijd minder zal zijn.

Over het algemeen kan voor een tank van 150 liter ongeveer 125 liter deeg worden verkregen. 

  • – Betonmixers voor huishoudelijk gebruik , waarmee iedereen kleine doe-het-zelf-klusjes kan uitvoeren, zoals het plaatsen van kleine muurtjes. Ze zijn lichter en de inhoud van hun tank varieert van 125 tot 180 liter .
  • – Betonmixers voor professioneel of industrieel gebruik . Ze worden gebruikt door bouwprofessionals. De capaciteit van de tank is hoger, in een bereik dat kan schommelen tussen 135 en 320 liter . Bovendien zijn ze robuuster.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van een betonmixer

De persoon die de betonmolen gaat gebruiken moet een reeks voorzorgsmaatregelen in acht nemen, waaronder het nauwgezet volgen van de instructies van elke fabrikant en duidelijk weten hoe het werkt.

Hoewel het gaat om incidentele klussen of doe-het-zelf-betonmixers en andere lichte modellen, wordt het ten zeerste aanbevolen om altijd de juiste kleding te dragen, als veiligheids- en beschermingsmaatregel . Dit omvat een bril om de ogen te beschermen, handschoenen en rubberen laarzen die isoleren tegen schokken en kleding die niet te los zit of met zeer uitstekende delen, om te voorkomen dat u wordt gegrepen door een van de bewegende elementen van de machine.

Als de betonmolen elektrisch is, moet de aansluiting op het stopcontact worden beveiligd met een vochtbestendige slang en moet de juiste werking van de aardverbinding periodiek worden gecontroleerd om ongelukken te voorkomen.

Waar kan ik 1001 betonmolens kopen?

Je kan betonmolens kopen in elke doe-het-zelf zaak, maar wij raden u aan ook eens te kijken bij BOL of ook bij Amazon.