De oude woonwagen

In de vroege ochtenduren, toen de zon over de horizon begon te schijnen en een zachte gloed over het schilderachtige dorpsplein wierp, bracht Pedro’s reis getiteld “In de voetsporen van het onbekende” hem naar een betoverend schouwspel. Daar, in het hart van het plein, stond een schitterende oude woonwagen. Hij was geheel van hout vervaardigd, met een uitnodigende reeks van vijf treden die naar de dubbele deur leidde. Charmante witte en rode gordijnen sierden de ramen. Waardoor het een tijdloze, sprookjesachtige uitstraling kreeg.

Terwijl Pedro vol ontzag stond voor de ingewikkelde details van de oude woonwagen, kwam er een oudere vrouw naar buiten, die hem met een warme glimlach en een vriendelijk gebaar uitnodigde dichterbij te komen. Met een nieuwsgierigheid die in hem overvloeide, kwam Pedro dichterbij, zijn voetstappen weergalmden op de kasseien.

 

De vrouw, die Pedro’s bewondering opmerkte, vroeg: ‘Wat vind je van mijn woonwagen?’ Zonder aarzeling antwoordde Pedro: ‘Het is prachtig.’

 

De ogen van de dame glinsterden van jarenlange herinneringen terwijl ze haar levensverhaal vertelde. De oude woonwagen was haar thuis geweest zolang ze zich kon herinneren. In de afgelopen jaren was de woonwagen het hart van grote kermissen geweest. De plaats waar ze enthousiaste bezoekers een glimp van de toekomst bood. Nu uitte ze haar tevredenheid over het feit dat ze een vaste plek op het dorpsplein had, een geruststellend toevluchtsoord in de nadagen van haar leven.

 

Ondanks dat ze met pensioen was als waarzegster, bood de oude vrouw aan een uitzondering te maken voor Pedro. Ze stelde voor om zijn toekomst te lezen, een bijzonder gebaar dat hem intrigeerde. Met nederigheid en een gevoel van verwondering gaf Pedro haar toestemming om verder te gaan.

 

De ontmoeting op het dorpsplein was niet slechts een pauze in zijn reis. Het was een betekenisvolle ervaring die Pedro’s pad verweefde met de echo’s van vervlogen tijden, gesymboliseerd door de boeiende charme van de oude woonwagen in hout.

In de voetsporen van een onbekende. De oude woonwagen.