Bestsellers in Champagne

Bestsellers in Champagne

Bestsellers in Champagne: We zijn gaan zoeken naar de bestverkochte Champagnes en kwamen tot de vaststelling dat er meer dan 3.000 verschillende Champagnes te koop zijn. We hebben daarom een bestseller lijst opgemaakt, zodat je gemakkelijk kan zien wat andere mensen het meest aankopen.

*****

Bestsellers in Champagne

Champagne

Alleen de schuimwijn geproduceerd in de gelijknamige streek in Frankrijk mag officieel de naam Champagne dragen. Niet alle schuimwijn is dus per definitie Champagne. Champagne kan verschillen in suikergehalte, druivensoort en jaargang.

Champagne is al eeuwenlang populair. Franse hovelingen serveerden al in de 15e eeuw champagne aan buitenlandse vorsten die op bezoek kwamen. Echter, dit was de stille variant, zonder bubbels. In 1668 diende zich een nieuwe variant aan: de heldere en mousserende champagne. De roem van deze drank nam snel toe en is vandaag de dag nog altijd populair.

In de meeste westerse landen wordt champagne traditioneel bij bijzondere gebeurtenissen gedronken, zoals met oudjaar, bij de doop van een schip, bij een jubileum of na een geboorte. Behalve de mousserende wijn wordt er in de Champagnestreek op zeer beperkte schaal ook witte, rode en rosé stille wijnen gemaakt.

Kurken en ontkurken

van bestsellers in Champagne

Wanneer de wijn zijn laatste toevoeging heeft gehad wordt de fles met de definitieve kurk afgesloten. Een extra dikke kurk wordt samengeperst en voor twee derde deel in de hals van de zwaar uitgevoerde fles gestopt. Om te voorkomen dat de kurk er alsnog af kan schieten, wordt deze vastgezet met een stukje ijzerdraad, de muselet (draadkorfje). Alleen het uitstekende deel van de kurk kan nu nog uitzetten. Zo komt de “champagnekurk” na het ontkurken van de fles aan zijn typische paddenstoelvorm.
Vóór de uitvinding van het “draadkorfje” werd touw gebruikt om de kurk vast te zetten, een methode die tegenwoordig nog door een enkel champagnehuis wordt toegepast.
Om een fles mousserende wijn open te maken moet na de capsule eerst het ijzerdraad verwijderd worden. Door de lus 6 slagen los te draaien kan dat eenvoudig geschieden. Ondertussen houdt men de duim op de kurk zodat deze op zijn plaats blijft. Als de wijn rustig behandeld is en licht gekoeld zal de kurk niet direct wegschieten. Men houdt de fles schuin vast onder een hoek van ongeveer 45 graden en wrikt de kurk voorzichtig los zodat er enkel een zacht gesis te horen is. De wijn blijft dan in de fles en kan rustig uitgeschonken worden. Als ook het glas een beetje schuin gehouden wordt zal het minder snel overstromen bij het inschenken.
Als men de kurk bij het openen laat knallen zal door het snel vrijkomende koolzuurgas de wijn uit de fles spuiten en zal de achtergebleven wijn snel zijn koolzuur verliezen.

Bestsellers in Champagne,

dit raden wij u aan.

We mogen op dit ogenblik geen champagne meer verkopen