De Beste Vaatwassers

De Beste Vaatwassers

De Beste Vaatwassers

In dit artikel over “De Beste Vaatwassers” zal ik het hebben waar je moet op letten bij de aankoop van een vaatwasmachine.

Om je servies perfect te houden, kun je het beste inzetten op een goede vaatwasser. Een steeds vaker voorkomend apparaat in onze huizen dat ons niet alleen tijd en moeite bespaart. Het stelt ons ook in staat om water en energie te besparen in vergelijking met traditioneel wassen door efficiënter te zijn in het beheer ervan. Om deze besparing te bereiken, is het echter noodzakelijk om een ​​kwaliteitsproduct te hebben en naar behoren te waarderen.

Het kopen van de beste vaatwasser zou een van je doelen moeten zijn, want als je er ooit een hebt gehad, zul je de grote hulp kennen die het vertegenwoordigt in het huishouden en als je dit geluk nog niet hebt gehad, zal je zeer aangenaam verrast zijn. Hier is wat informatie over enkele van de beste vaatwassers.

Whirlpool WFC 3C26 P - Vrijstaande afwasmachine
Whirlpool WFC 3C26 P – Vrijstaande afwasmachine

Whirlpool WFC 3C26 P – Vrijstaande afwasmachine

Deze vaatwasser biedt een opslagcapaciteit voor maximaal 14 porties, dus voldoende ruimte voor een groot gezin. Daarnaast heeft het een stille werking en is het een apparaat met energieclassificatie A, waardoor het energie besparend is.

Het beschikt ook over de innovatieve 6th Sense-technologie, die voor optimale resultaten kan zorgen zonder dat u eerst de afwas met de hand hoeft te doen, waardoor het waterverbruik wordt verminderd en meer gemak wordt geboden. Het is ook goed om te vermelden dat het waterinjectoren aan de achterkant heeft om het meest ingebedde vuil te verwijderen.

Aan de andere kant biedt het een uitgestelde startmodus, geschikt om de vaatwasser te activeren wanneer u deze het meest nodig heeft. Het heeft ook 8 programma’s om de veelzijdigheid te vergroten. Qua weerstand is het interieur gemaakt van roestvrij staal om bestand te zijn tegen hoge temperaturen en vochtigheid.

Whirlpool is een wereldberoemd technologiebedrijf, dus als u op zoek bent naar een hoogwaardige vaatwasser, moet u dit model tot in detail leren kennen.


Beko DFN05311W - Vrijstaande vaatwasser
Beko DFN05311W – Vrijstaande vaatwasser

Beko DFN05311W – Vrijstaande vaatwasser

Deze vaatwasser heeft afmetingen van 85 x 59,8 x 60 cm en kan dus zonder al te veel ruimte in de keuken worden geplaatst. Bovendien is het gemakkelijk te installeren voor meer praktische bruikbaarheid en verbruikt het niet veel energie, omdat het een A++-klasse energie-efficiëntie heeft.

Aan de andere kant bevat het een LED-display met 5 bedieningsprogramma’s die je verschillende opties bieden voor het reinigen van je vaat. Deze functies omvatten ECO, Intensive, Clean & Shine, Quick & Shine en Mini-modi.

Voor extra gemak heeft het wasmiddeldoseerbakje een gemakkelijk te openen deksel en kan het tablet-bediend worden voor eenvoudig gebruik. Wat betreft de weerstand, de tank is gemaakt van roestvrij staal en heeft een rooster dat bestand is tegen constant gebruik en hoge temperaturen.

Als u op zoek bent naar een veelzijdige en compacte vaatwasser, heeft dit model van het merk Beko een eenvoudig en krachtig ontwerp, dus we raden u aan om meer te weten te komen over de meest opvallende kenmerken.


Candy CDCP 6S

Belangrijkste voordeel: dit model is ideaal voor huizen waar de ruimte beperkt is, omdat het erg klein is en tot 6 complete services kan wassen met solvabiliteit. Een proces waarbij je alle gebruikelijke programma’s hebt, met temperaturen om uit te kiezen en uitgestelde start.

Grootste nadeel: Door de verdeling van de binnenruimte heeft dit model maar één dienblad, waardoor het wat lastig kan zijn om je serviesgoed te plaatsen bij het schoonmaken.

Oordeel: Een model van compact formaat en zeer interessant voor die huizen waar geen ruimte is of grotere apparatuur nodig is.


Waar moet je op letten bij de aankoop van de beste vaatwassers?

Hieronder zal ik enkele functies geven die erg handig zijn bij het afwassen van uw borden en potten, daarom raad ik u aan deze te controleren voordat u overgaat tot de aanschaf van deze apparaten.

Vertraagde startregeling

Met deze functie kunt u de machine zo instellen dat deze automatisch start na een tijdsvertraging, dit is erg handig als u hem ’s nachts wilt laten werken of op momenten dat de stroom goedkoper kan zijn.

Flexibele planken en manden

De basismodellen bieden minder extra functies, maar de beste vaatwassers, ongeacht uw budget, hebben 1 onderste en verwijderbare lade , evenals een bovenste plank die u kunt aanpassen om optimaal gebruik te maken van gemengde ladingen.

Elk merk heeft zijn eigen manier om de manden te verplaatsen. Sommige gebruiken een clipsysteem om de hoogte van de bovenste mand aan te passen, in andere moet u de hele container verwijderen om de hoogte-instelling te wijzigen. Andere, recentere modellen hebben kantelbare boven manden, zodat u elke ruimte kunt benutten.

verborgen bedieningselementen

Nieuwere vrijstaande modellen hebben nu verborgen bedieningselementen aan de bovenrand. Deze zijn ideaal als je op zoek bent naar een elegantere look voor je keuken, maar geen inbouwmachine wilt.

kinderslot

Dit zijn functies die de veiligheid in uw keuken verhogen en voorkomen dat kinderen in huis de deuren van de vaatwasser openen tijdens een cyclus.

anti-overstromingsapparaat

Deze functie biedt u, door middel van gespecialiseerde anti-leksensoren, de gemoedsrust dat uw huis of appartement niet onder water komt te staan ​​als gevolg van een plotselinge verandering in de waterdruk. Het mechanisme voegt ook een veiligheidsklep toe die het water indien nodig automatisch afsluit. Het is zeker een goede manier om ongelukken te voorkomen.

voorgespoeld

Dit is een handige functie waarmee u de vaat kunt spoelen voordat u een volledige lading afwast.

droogcyclus:

Grote vaatwassers hebben over het algemeen een droogprogramma. Er worden twee verschillende methoden gebruikt:

Drogen met hete lucht – Het is de meest effectieve droogmethode, maar het genereert meer energieverbruik . Een element verwarmt de lucht om items in de vaatwasser te drogen.

Restwarmte – Gebruikt restwarmte van de laatste spoeling om de lading te drogen.

hydrosensor

Het past de hoeveelheid water aan dankzij een hydrosensor die detecteert hoe vuil de lading is op het moment dat de vloeistof wordt verpompt.  Hierdoor stopt de cyclus automatisch wanneer de vaat schoon is, wat water bespaart.

Indicatielampjes voor zout en glansspoelmiddel

Deze lampjes bevinden zich meestal op het bedieningspaneel aan de buitenkant of aan de rand van een inbouwmodel. Wanneer ze worden ingeschakeld, moet de machine worden bijgevuld met meer glansspoelmiddel of vaatwaszout. Reinigingszeep helpt de droogtijd te verkorten, waardoor de vaat sprankelend schoon en vlekvrij blijft, en vaatwaszout verzacht het water .

De waterhardheid aanpassen

Om ervoor te zorgen dat uw machine 100% werkt, moet u de hardheid van het water in uw machine aanpassen als deze een lager zoutgehalte vertoont. Dit is alleen nodig als je voor het eerst een nieuwe machine koopt, of als je verhuist naar een gebied waar de waterdichtheid anders is.

Artikelen die niet geschikt zijn voor vaatwassers

Deze lijst is zeker niet volledig. Neem contact op met de fabrikant als u niet zeker weet of u een bepaald artikel in de vaatwasser mag wassen.

  • Aluminium pannen (inclusief geanodiseerd, antiaanbaklaag en gegoten aluminium): kunnen reageren met wasmiddel en verkleuren.
  • Antiek porselein of handbeschilderd servies: na verloop van tijd verliezen ze hun kleur.
  • Gietijzeren pannen: kunnen roesten als ze niet gecoat zijn.
  • Bedekt met handvatten van been, hout, parelmoer of plastic: handvatten kunnen barsten, opzwellen en vervormen.
  • Glas in lood: Ze kunnen barsten, dof worden of kalkaanslag krijgen.
  • Ongeglazuurd servies: kan breken.
  • Houten voorwerpen: Zullen opzwellen en uiteindelijk barsten, tenzij speciaal behandeld.
  • Enkele snijmessen.
  •  
  • Energie-efficiëntie

Vaatwassers verbruiken minder energie en water dan traditioneel afwassen en zijn daarom ecologischer. Over het algemeen geldt: hoe duurder de machine, hoe beter de energie-efficiëntie. Momenteel hebben zowel een industrieel model als een model voor traditionele woningen geavanceerde functies voor energiebesparing toegevoegd.

Ik raad je in ieder geval aan om te zoeken naar:

Vaatwassers geclassificeerd volgens energieverbruik en droogtijd, zoals A+++ of AG-prestaties.

Kies een model met de classificatie A voor de beste milieuprestaties.

Kies modellen met een ‘eco’ programma, omdat deze minder energie en water verbruiken.

Zorg ervoor dat de machine elke keer dat u hem gebruikt vol is.

Zoek naar vaatwasmiddelen in capsules, tabletten of vloeistoffen, maar die biologisch afbreekbaar en vrij van fosfaten zijn.

Waar kan je de beste vaatwassers online kopen?

De beste vaatmachines koop je bij Krëfel.
De beste vaatwassers vind je bij Bol.com.
Amazon heeft veel vaatwassers in zijn gamma.

Op zoek naar iets? vul in wat je zoekt of klik op categorie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *