Penina Dulcis Mare Rebula rechtstreeks van op de bodem van de Adriatische Zee

Penina Dulcis Mare Rebula

De Penina Dulcis Mare Rebula wijn lag twee weken terug nog op de bodem van de Adriatische Zee bij Slovenië! De gerespecteerde wijnmaker Igor Tomažič bedacht namelijk enkele jaren geleden de perfecte omstandigheden om zijn mousserende wijn te laten rijpen: in de zee! De kurk wordt voorzien van een speciale waxlaag en daarna worden de flessen in speciale kooien te water gelaten om hier minimaal 1 jaar te rusten. Op de bodem van de oceaan heerst namelijk een perfect rijpingsklimaat. De temperatuur, het licht en de druk zijn alle drie constant. Ook de onderzeese bewegingen komen de wijnen zeer ten goede en houden deze letterlijk levendig. Een uniek cadeau dat zijn weerga niet kent!

De De Penina Dulcis Mare Rebula wijn is, afgezien van het bijzondere rijpingsproces, volgens traditionele methoden gemaakt onder toeziend oog van de wijnexperts van de familie Tomažič. Dulcis Mare is levendig en scherp doch zacht van smaak. De geur is fruitig met zelfs een hint van eikenhout. Dit is wellicht het grootste wonder van Poseidon!

Over de druif Rebula
Dulcis Mare is een zeer exclusieve, mousserende wijn uit de provincie Brda in Slovenië. De wijn wordt gemaakt van het inheemse druivenras ‘rebula’. Dit ras werd in de vierde eeuw ingevoerd. Tot op de dag van vandaag is echter onduidelijk of de Romeinen of de Grieken dit hebben verwezenlijkt. In Friuli komen we deze druif ook tegen en daar noemt men hem ribolla gialla. Het is een moeilijke druif om te telen en hierdoor vrijwel uitsluitend in trek bij de wat betere wijnboeren die veel liefde voor hun vak hebben en graag inheemse druiven willen gebruiken. We vinden de druif vooral op steile hellingen en terrassen met een licht kalkachtige ondergrond. Het is een perfecte druif voor mousserende wijn dankzij het minerale en frisse karakter waarmee direct een parallel gemaakt kan worden met cava en champagne.

 

Bestel hier

 

Koop hier

Ein prachtvoller Schatz aus den Tiefen der Adria
Wolltest Du nicht immer schon mal einen Wein trinken, der noch vor kurzem auf dem Meeresboden der Adria gelegen hat? Bei uns hast Du jetzt die Gelegenheit, Dir solch einen Meeresschatz zu sichern. Vor kurzem wurde uns die Ehre zuteil, den Winzer Igor Tomažič kennenzulernen.

Er hat sich vor ein paar Jahren Gedanken darüber gemacht, wie er seine Schaumweine am besten reifen lassen könnte und ist dabei auf die Idee gekommen, sie auf dem Grund der Adria zu schicken. Die Korken der Flaschen werden mit einer speziellen Wachsschicht versiegelt und anschließend in einem Käfig zu Wasser gelassen. Dort ruhen sie dann mindestens 1 Jahr auf dem Meeresboden. Tomažič ist der Meinung, dass dort das perfekte Klima für eine optimale Reifung seines Schaumweins herrscht.

Die Temperatur, das Licht und der Druck sind auf dem Meeresboden konstant, und die Meeresbewegungen wirken sich positiv auf den Wein aus, sie halten ihn sozusagen lebendig. Abgesehen von diesem speziellen Reifeprozess wird der Schaumwein nach traditionellen Methoden und unter der strengen Aufsicht des Experten Tomažič hergestellt.

Verkostungsnotiz:
Der Penina Dulcis Mare – Rebula ist frisch und geradeaus, aber weich im Geschmack. Er hat ein fruchtiges Aroma und ist sogar mit einem Hauch von Eiche versehen. Dies ist vielleicht das größte Wunder von Poseidon!

Genieße ihn gut gekühlt bei 8-10 °C zu einer ganz besonderen Gelegenheit.

Geniet van deze pagina, vertel het verder

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Geniet van deze pagina en deel ze