snoeigereedschap voor in je tuin

Snoeigereedschap:
Zorg dat je haag, bloemen, planten en bomen er tip top uit zien met behulp van goed Snoeigereedschap. Ga voor een snoeischaar of Tuinmes voor het kleinere werk. Voor grote klussen is het verstandig om te kiezen voor elektrisch gereedschap. Zo heb je de keuze uit elektrische haagscharen en een uitschuifbare takkenschaar zodat je dan geen ladder nodig hebt om te snoeien.

Het snoeigereedschap een Heggenschaar of Haagschaar is de ideale partner voor het onderhoud van je haag. Je kunt niet alleen kiezen uit verschillende merken, zwaardlengtes en motorvermogens, maar ook tussen meerdere soorten aandrijvingen. Als er een grote klus op je wacht, dan is een benzine heggenschaar een verstandige keuze. Denk erom dat je bij een elektrische heggenschaar een verlengsnoer nodig hebt; een heggenschaar met accu geeft je volledige vrijheid. Speciaal voor het hoge snoeiwerk is er de telescopische variant.

Het snoeigereedschap een Takkenschaar wordt gebruikt om dikke takken af te knippen. Door de lange stelen ontstaat een hefboom effect, waardoor dikkere takken afgeknipt kunnen worden zonder veel kracht te zetten. Telescopische Takkenscharen zijn uitschuifbaar, zodat je hoger hangende takken kunt bereiken zonder ladder. Een Takkenschaar heeft vaak ergonomische handgrepen die voor extra comfort zorgen tijdens het knippen.

Voor het nauwkeurig snoeien van je heg of struik kun je het beste een Buxusschaar gebruiken. Buxusscharen zijn kleine en wendbare Heggenscharen waarmee heel precies gesnoeid kan worden. Er zijn Buxusscharen waarmee handmatig geknipt wordt en er zijn Buxusscharen die werken op een accu. Er zijn ook modellen waarbij het mes gewisseld kan worden met dat van een Grasschaar, zodat je er de kanten van het gazon mee kan snoeien. Voor de hogere buxus, struik of heg zijn er Telescopische Buxusscharen.

Met een Grasschaar snoei je de randen van het gazon of grasveld waar je met de Grasmaaier niet bij kan. Hierdoor blijft het gazon strak en netjes. Er zijn handmatige en elektrische Grasscharen met een accu, zodat je vrij kan bewegen tijdens het snoeien. Er zijn ook modellen waarbij het mes gewisseld kan worden waardoor het ook als Buxusschaar gebruikt kan worden. er zijn ook modellen met een opzetbare steel en wieltjes. Hierdoor kan de schaar ook staand gebruikt worden.

Een Snoeischaar met twee langs elkaar snijdende messen (papegaaienbek) is geschikt voor het snoeien van jong hout, levend hout en bloemen. Voor het snoeien van hard-, dood- of stug hout is het gebruik van een Snoeischaar met één snijvlak en één stomp vlak aan te raden. Dit wordt ook wel een Snoeischaar met aambeeld genoemd. Wil je takken snoeien met een diameter groter dan 25mm? Kies dan voor een Takkenschaar.

Een Tuinmes heeft verschillende functies, van het schuin afsnijden van bloemen tot aan een pad vrijmaken in de wildernis. Voor het snijden van bloemen kan je kiezen voor een handige bloemensnijder. Wil je een meer robuust Tuinmes wat zo in de jungle zou passen? Kies dan voor een authentieke look zoals bij een machette.

Snoeigereedschap HeggenschaarNog meer Tuingereedschap

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *