Wie heeft mij gebeld?

Wie heeft mij gebeld?

Heeft u wel eens op uw telefoon of GSM gekeken en zag u daarbij een gemist gesprek van een onbekend nummer? Dit is een situatie die veel mensen dagelijks ervaren. Vaak staart men naar het scherm met de vraag: “Wie heeft mij gebeld?” Het kan een bron van angst zijn, niet wetende of u een belangrijk gesprek heeft gemist of dat iemand u probeerde te bereiken in een noodsituatie.

Maar in een tijd waarin spamoproepen en frauduleuze activiteiten steeds gebruikelijker worden, is het terecht dat u zich afvraagt: “Moet ik terug bellen?”. Er hangt een zekere nervositeit in de lucht wanneer u een onbekend nummer ziet. Erger nog, in sommige gevallen beseft u misschien niet eens uit welk land het telefoontje afkomstig was.

Het is verstandig om voorzichtig te zijn. Niet alleen voor uw privacy, maar ook voor uw portemonnee. Terugbellen kan namelijk onvoorziene kosten met zich meebrengen. Wanneer een nummer er vreemd uitziet, of het nu gaat om een reeks cijfers die u niet herkent of een internationale code die u niet verwacht, pas dan op.

Het is raadzaam om allereerst het nummer op te zoeken via internet. Er zijn diverse websites en apps die kunnen helpen bij het identificeren van onbekende nummers. Ook kunt u rondvragen in uw sociale kring of iemand het nummer herkent. Als alternatief kunt u wachten om te zien of de persoon nogmaals belt of wellicht een voicemail achterlaat.

We moeten ons realiseren dat scammers geraffineerde technieken gebruiken zoals ‘spoofing’, waarbij zij een vals nummer laten zien dat er vertrouwd uitziet. Daarom is het belangrijk om niet impulsief te reageren door direct terug te bellen, omdat u mogelijk in een valstrik loopt die kan leiden tot hoge kosten.

In het kort, als bezitters van een telefoon of GSM, is het essentieel om altijd alert te zijn bij gemiste oproepen van onbekende nummers. Het is beter om voorzichtigheid te laten prevaleren boven nieuwsgierigheid. Bescherm uw persoonlijke informatie en uw financiën door weloverwogen beslissingen te nemen over het al dan niet terugbellen van onbekende bellers. Als de persoon van het onbekend nummer u zeker nodig heeft, zal hij zelf wel terugbellen. 

Onderstaande info vond ik op de website van deze provider.

De meeste mensen gebruiken Whatsapp en hun profiel is altijd gekoppeld aan hun gsm-nummer. Daar kan je handig gebruik van maken om te achterhalen wie je probeert te bellen. Dat doe je door het nummer toe te voegen via deze stappen:

  1. Open Whatsapp op je iPhone of Android-smartphone
  2. Klik op het icoontje om een nieuw bericht aan te maken
  3. Selecteer “Nieuw contact”
  4. Kies een willekeurige naam en voeg het mobiel nummer in
  5. Kies rechtsboven “Bewaar”

Je ziet nu de Whatsapp-profielfoto verschijnen van de eigenaar van het gsm-nummer en vaak zie je in de omschrijving ook de voor- en achternaam van deze persoon.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *