Bestsellers in Champagne of bubbeltjeswijn

Bestsellers in Champagne of bubbeltjeswijn

Bestsellers in Champagne of bubbeltjeswijn: We zijn gaan zoeken in Europa naar de bestverkochte champagnes of bubbeltjeswijn. Ook al komen alle champagnes uit de champagnestreek in Frankrijk, toch worden ze overal in Europa verkocht.

Champagne is al eeuwenlang populair. Franse hovelingen serveerden al in de 15e eeuw champagne aan buitenlandse vorsten die op bezoek kwamen. Echter, dit was de stille variant, zonder bubbels. In 1668 diende zich een nieuwe variant aan: de heldere en mousserende champagne. De roem van deze drank nam snel toe en is vandaag de dag nog altijd populair.

Champagne wordt veelal gemaakt van een mengsel van het sap van blauwe en witte druiven. Er zijn 7 druivenrassen toegestaan, maar 3 daarvan worden het meest gebruikt.

Meest gebruikte witte druivenras:
Chardonnay is een druivenras dat over de hele wereld wordt aangeplant. Het heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen voor wat klimaat en bodem betreft. De vrucht ervan wordt veel voor de vinificatie van witte wijn gebruikt. 

Meest gebruikte blauwe druivenrassen:
Pinot noir (Frans), ook wel Spätburgunder (Duits), is een blauw druivenras met een compacte tros en druiven met een dunne schil. Het is daarom over het algemeen een druif die moeilijk te cultiveren is, want ze is gevoelig voor rot en schimmelziekten. Daarnaast heeft de ‘Pinot Noir’ de neiging tot mutatie, waardoor er verschillende klonen ‘Pinot Noir’ zijn ontstaan.

Pinot meunier ook bekend als Schwarzriesling – is een blauwe druivensoort. De druif wordt gebruikt voor het maken van rode wijn en champagne. Bij champagne is de druif vooral bekend om zijn ondergeschikte rol qua naam, die in volume echter een prominente rol blijkt te zijn.

Minder vaak gebruikte rassen:
Pinot blanc: De pinot blanc is een aan de pinot noir en pinot gris verwante druif, en de wijn die geheel of grotendeels van deze druif gemaakt wordt (cépage). In Duitsland en Oostenrijk noemt men deze druivensoort Weißburgunder. 
Arbane: De Arbane of Arbanne is een druivenras dat voor de productie van champagne mag worden gebruikt. De wijnstokken zijn sterk maar vatbaar voor meeldauw. De kleine opbrengst van vrij kleine witte druiven rijpt pas in het midden van de herfst of laat in het seizoen. Dat pleit in de noordelijk gelegen Champagne niet in het voordeel van deze druif. 
Petit meslier: De petit meslier is een druivenras (Latijn: Vitis vinifera) dat ook in de assemblage van champagne mag worden gebruikt. Het is een zelden aangeplante wijnstok. De wijn van petit meslier heeft een droge en aan appels herinnerende smaak.
Pinot gris: De ‘Pinot Gris’ is een uit Frankrijk afkomstige cultivar van de druif, die een groot aantal verschillende verschijningen heeft. Deze druif staat ook bekend onder de namen Pinot Grigio, malvoisie, grauburgunder, ruländer en szürkebarát.


Taittinger Brut Reserve

Taittinger Brut Reserve: Bestsellers in Champagne of bubbeltjeswijn

Een Champagne met een frisse, droge smaak en met minuscule belletjes. Een bruisend en feestelijk aperitief uit de Champagne-streek.

Winnaar Gouden Medaille Decanter!

40% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier


Pol Guyot Tradition Champagne Brut

Pol Guyot Tradition Champagne Brut: Bestsellers in Champagne of bubbeltjeswijn

Deze Champagne Brut heeft alles in zich wat u van een klassieke Champagne mag verwachten: rijk van smaak met appel, brioche en toast. Voor elk feestelijk moment!

Druivensoort
Pinot Meunier, Pinot Noir


Georges Clement Champagne AC 1er Cru Millesime Brut

Georges Clement Champagne AC 1er Cru Millesime Brut

Zonder twijfel het beste wat de Champagne-streek u te bieden heeft. Een heerlijk goudkleurige en fruitige wijn van het beroemde huis Georges Clement. Langzaam gerijpt in krijtrotsen kelders die maar liefst twintig meter onder de grond liggen in het hart van de Champagne. Een frisse wijn die elk feest compleet maakt.


Deutz Brut Classic

Deutz Brut Classic

Een heerlijke evenwichtige en krachtige Champagne, die niet te droog is en waarin vruchten goed te proeven zijn. Een zachte en weelderige mousse. De frisheid van de Chardonnay voegt zich mooi samen met de rondheid van de Pinot Noir. Dat geeft een evenwichtige en krachtige champagne, die niet te droog is en waarin vruchten samen spelen met fijne witte bloemen

1/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay, 1/3 Meunier


G.H. Martel ‘Cuvee Victoire’ Champagne Brut 1er Cru

G.H. Martel 'Cuvee Victoire' Champagne Brut 1er Cru: bestsellers-in-champagne-of-bubbeltjeswijn

Geconcentreerd van smaak met een levendige mousse
Blinkend goudgeel met vitale vleug groen en levendige mousse. Zuiver en verleidelijk van geur met citrus, biscuit, golden delicious en brioche. Mondvullend breed, geconcentreerd en opwekkend van smaak met appel, pruim, toast en een vleug krijt in de lange afdronk. Bekroonde Premier Cru Champagne van uitstekend huis. 60% Chardonnay van Premier Cru wijngaarden in de Côte des Blancs (Chouilly, Mesnil-sur-Oger), 25% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier van de Montagne de Reims (Chamery, Louvois). 12% alc. Lekker als aperitief, bij oesters en gerookte vis. Nu van genieten tot 2023. Deze champagne is een bestsellers-in-champagne-of-bubbeltjeswijn.


Lecomte Père et Fils Champagne Brut Rosé

Lecomte Père et Fils Champagne Brut Rosé: bestsellers-in-champagne-of-bubbeltjeswijn

Net als de andere bijzondere bubbelwijnen van Lecomte Père et Fils grossiert deze Champagne Brut Rosé en onderscheidingen. Twee zilveren en een bronzen medaille heeft deze prachtige zalmroze feestwijn op naam gezet tijdens The Best French Wines voor Duitsland, Azië en de Verenigde Staten. Zo’n waanzinnige wijn moeten we natuurlijk ook naar België halen, zodat ook u kunt genieten van de frisse en levendige hit van dit moment: een elegante Rosé met expressieve fruittonen én een ragfijn snoer van feestelijke bubbels. Wij zeggen: proost!

Druivensoort: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir


Ruinart Champagne Rosé in Giftbox

Ruinart Champagne Rosé in Giftbox: bestsellers-in-champagne-of-bubbeltjeswijn

Zuiverheid, helderheid en elegantie zijn kenmerkend voor de Ruinart smaak. Subtiele en fijne neus van rood fruit. Zachte smaak met toetsen van kersen. Top Champagne!


Moet & Chandon Vintage 2009 Rosé in Giftbox

Moet & Chandon Vintage 2009 Rosé in Giftbox

Rijk, harmonieus en onweerstaanbaar. Smaken van kersen, gedroogd fruit en verse vijgen gecombineerd met wilde aardbeien, bosbessen en zwarte bessen en een prachtige lange afdronk. Deze champagne heeft maar liefst zeven jaar in de kelders gerijpt, wat heeft bijgedragen aan het warme karakter van deze wijn.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *