Bestsellers in grasmaaiers voor een prachtig gazon

Bestsellers in grasmaaiers

Bestsellers in grasmaaiers, we zijn gaan zoeken naar de best verkochte grasmaaiers op dit ogenblik. Er zijn veel soorten grasmachines, maar waar zitten de verschillen? Handgrasmaaiers zijn compact, lichtgewicht en perfect voor een maaiklus van circa 300m². Voor een middelgrote tuin tot 600m² adviseren we een elektrische grasmaaier of een snoerloze accu maaier. Nog krachtiger is de motor van een benzine grasmaaier. Deze gazonmaaier is goed voor een tuinoppervlak van zo’n 800m². Een erg grote maaiklus (>800m²) doe je met een (volledig) zelfrijdende grasmaaier zoals een zitmaaier of robotmaaier.

Een nieuwe grasmaaier kopen kan lastig zijn. Er is een groot aanbod, dus hoe weet je welke grasmaaier je het beste kunt kiezen? De maaier die voor jou het meest geschikt is, hangt af van je wensen en het gebruik.

Welke grasmaaier is er voor mij geschikt?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen wanneer je een grasmaaier gaat kopen is: ‘Hoe groot is mijn gazon?’. Als je een niet al te grote tuin hebt (tot 200m²) kun je het beste voor een handgrasmaaier kiezen. Deze is relatief goedkoop en neemt weinig ruimte in. Voor een wat groter gazon (200 – 600 m²) adviseren we je om je te verdiepen in een zogeheten cirkelmaaier. Hieronder vallen vrijwel alle gemotoriseerde grasmaaiers. De grootste verschillen in cirkelmaaiers hebben te maken met de aandrijving van de grasmaaier, namelijk op elektriciteit of met een accu. Heb je een grote tuin (vanaf 600m²)? Dan is een benzine- of robotmaaier een slimme keuze. Om je op weg te helpen lichten we hieronder de voor- en nadelen van alle maaiers toe.

Handgrasmaaier voor een kleine tuin

Een handgrasmaaier is onmisbaar in een verzorgde, kleine tuin. Een handgrasmaaier is relatief goedkoop en niet zo groot wat hem makkelijk op te bergen maakt. Ook snijdt hij de grassprieten af in tegenstelling tot andere grasmaaiers welke de grassprieten “af slaan” wat voor een mooier resultaat zorgt. Een nadeel is wel dat je hem zelf aan moet duwen en dat hij niet geschikt is voor grotere oppervlakten
Gazonoppervlakte tot 200m²

Bekijk alle Handgrasmaaiers

Elektrische grasmaaier (accu) voor een middelgrote tuin

Bestsellers in grasmaaiers

Elektrische grasmaaiers hebben relatief veel vermogen en bieden een breed spectrum aan functies. Denk aan een instelbare maaihoogte en het gemak van geïntegreerde graskammen. In vergelijking met benzine maaiers zijn elektrische grasmaaiers milieuvriendelijker en gemakkelijker te besturen. Een nadeel is dat de kabel zorgt voor een beperkte bewegingsvrijheid.

Een accu grasmaaier is ideaal wanneer je geen stroomvoorziening in je tuin hebt. Accu grasmaaiers leveren dezelfde kracht als grasmaaiers die werken op elektriciteit, maar dan zonder de beperking van een snoer. Je krijgt er dus volledige vrijheid voor terug. Ideaal wanneer je je flexibel over het gazon wilt manoeuvreren. Zorg er wel voor dat de accu altijd is opgeladen voordat je aan de slag gaat.
Gazonoppervlakte 200 – 600 m²

Bekijk alle elektrische grasmaaiers (accu)

Benzine grasmaaier voor een grotere tuin

Bestsellers in grasmaaiers Benzine grasmaaier

Een benzine grasmaaier, ook wel motormaaier genoemd, is krachtig en heeft een groot vermogen. Het voordeel van deze grasmaaier is dat hij snoerloos werkt en je relatief gemakkelijk hoog gras maait. Een benzine maaier met mulchfunctie zorgt voor een natuurlijke bemesting of vangt het gras op in de opvangbak. Dit type maaier vergt wel meer onderhoud en is minder milieuvriendelijk door de uitlaatgassen.
Gazonoppervlakte vanaf 600m²

Bekijk alle benzine grasmaaiers

Zitmaaier voor een landelijke tuin

Bestsellers in grasmaaiers Zitmaaiers

Voor het comfortabel maaien van grote oppervlakten gazon kun je het beste kiezen voor een zitmaaier. Een zitmaaier heeft in vergelijking met andere grasmaaiers een veel breder maaidek en een hoog vermogen. Of je nu smalle paden met bomen en struiken moet maaien of grote grasoppevlakten, met een zitmaaier zit je altijd goed.
Gazonoppervlakte vanaf 800m²

Bekijk alle zitmaaiers

Robotmaaier

Bestsellers in grasmaaiers Robotmaaiers

Wil je wel een mooi gazon maar heb je geen zin om zelf het gras af te rijden? Dan is een robotmaaier wat voor jou. Robotmaaiers zijn er voor veel verschillende gazon groottes. Na het neerleggen van de grensdraad zal de robotmaaier al het gazon binnen dat stuk netjes kort maaien. Krijgt je robotmaaier een eigen plek in de tuin, kies dan voor een robotmaaier met een dockingstation. De andere robotmaaiers moeten handmatig op het gras geplaatst worden. Een robotmaaier is op dit ogenblik de Bestsellers in grasmaaiers.

Bekijk alle robotmaaiers

best verkochte grasmaaiers

Einhell Kooimesmaaier 16 L – Met opvangbak

Einhell kooimestmaaier

De Einhell GC-HM 30 Kooimesmaaier is een functionele machine, waarmee kleine gazons schoon, stil en milieuvriendelijk kunnen worden gemaaid. De grasmaaier heeft een lichtlopende, kogel gelagerde maaispil met messen uit een hoogwaardige kwaliteit staal en maakt dankzij traploze maaihoogteverstelling een exacte instelling van de gewenste maaihoogte mogelijk. Aanbevolen voor gazons tot 150 m².

De nummer 1 bestsellers in grasmaaiers (Handgrasmaaier)


Makita DLM431PT2 Akku-Rasenmäher

Makita DLM431PT2 Akku-Rasenmäher

Dubbel accu systeem: het gemak van 18 V, de kracht van 36 V.
– Sterke accu-aangedreven grasmaaier voor middelgrote gazons.
– Uitgerust met acculading waarschuwingssysteem: één voor elke accu.
– Uitwisselbaar met en zonder sterbeveiligde accu’s en met een combinatie van de twee.
– Lage verbruikskosten door minder onderhoud en het ontbreken van brandstof en olie.
– Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.
– Centraal in 9 hoogtes te verstellen wielen voor optimale afstemming met het gazon.
– Opvouwbare duwbeugel voor plaatsbesparend opbergen.

De nummer 1 bestsellers in grasmaaiers (accugrasmaaier)


Hyundai zelfrijdende grasmaaier 173cc – benzine motor – elektrische start / motor maaier

Hyundai zelfrijdende grasmaaier 173cc -  benzine motor -

Uw gazon maaien ging nog nooit zo eenvoudig. Deze zelfrijdende, gemotoriseerde grasmaaier maait snel, effectief en zonder poespas. Hij is ideaal voor gazons tot zo’n 1600m2. Deze Hyundai gemotoriseerde grasmaaier heeft een maximaal knipvermogen tot wel 508mm en is zeer krachtig door de 173cc viertakt motor. Ondanks de imponerende snijkracht is het energieverbruik van de motor zeer laag en geluid minimaal. Dit zorgt voor lage verbruikskosten en weinig overlast voor milieu en omwonenden.

De grasmaaier is volledig zelfrijdend, is gemakkelijk op te starten en bovendien ergonomisch in gebruik. U hoeft de grasmachine slechts te sturen terwijl deze op eigen kracht rijdt. De hendel bovenop de handgreep start de machine eenvoudig zonder voorover te bukken. De zeven instelbare maaihoogtes, van 25mm tot 85 mm, zorgen ervoor dat u de controle heeft over uw gazon. Een strak ‘biljartlaken’ of een langere grasmat? U bepaalt.

De duurzame roestvrijstalen behuizing zorgt ervoor dat de maaier niet roest en vrij is van corrosie. Zo heeft u jarenlang plezier van deze gemotoriseerde maaier. Het in elkaar zetten van de machine is bovendien eenvoudig. Via duidelijke stappen zet u de onderdelen uit de box in elkaar. Voor u het weet maait u voor het eerst uw gazon met uw nieuwe maaimachine.

De gemotoriseerde maaier wordt geleverd met een ruime, polyester opvangzak van 70 liter. Eenvoudig afneembaar, waardoor u het gemaaide gras snel kunt afvoeren en verder kunt maaien. Voor nog meer comfort is deze benzinemaaier uitgevoerd met een softgrip handvat. Dit voorkomt zere en vermoeide handen na gebruik. Het OPC veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de motor uitvalt wanneer u de handgreep loslaat. Maximale veiligheid is dus gegarandeerd wanneer u deze maaimachine gebruikt.

Het gewicht van 36 kg is uitzonderlijk laag. Dit zorgt voor licht en ergonomisch grasmaaien en manoeuvreren. Bovendien is de machine eenvoudig mee te nemen en te verplaatsen.
De Hyundai 173cc grasmaaier wordt geleverd inclusief alle benodigde onderdelen, kabels, installatiematerialen en handleidingen. Met de 2-jarige Hyundai -garantie hoeft u zich ook nog eens geen zorgen te maken over calamiteiten. Hyundai voorziet u altijd in excellente hulp en levering van onderdelen.

Maaimogelijkheden:
1. Maaien en verzamelen.
2. Maaien en verspreiden.
3. Maaien en (zij)uitwerpen.

De nummer 1 bestsellers in grasmaaiers (benzinemaaier)


MTD 96 Zitmaaier

MTD 96 Zitmaaier

De MTD 96 Zitmaaier heeft een maaibreedte van 96cm en is geschikt voor het maaien van gazons tot een oppervlakte van 2500m2. Deze zitmaaier is voorzien van een MTD 382 1 cilinder motor met een vermogen van 7,8kW, zes versnellingen en een benzinetank met een inhoud van 3,8 liter. De maaihoogte is instelbaar in vijf standen van 30 tot 95mm. Verder heeft deze zitmaaier een in hoogte verstelbare zitting, een koplamp, comfortabel stuur en een kleine draaicirkel van 46cm.

De nummer 1 bestsellers in grasmaaiers (zitmaaier)


GARDENA Sileno City 250 robotmaaier

GARDENA Sileno City 250 robotmaaier

De voetjes omhoog en geniet van de tuin! De GARDENA SILENO city Robotmaaier verzorgt het gazon voor je, terwijl jij tijd besteedt aan leukere dingen. Het apparaat maait gazons tot ongeveer 250 vierkante meter geheel automatisch, betrouwbaar en gelijkmatig. Dankzij het SensorCut system levert de robotmaaier streeploze maairesultaten. Hij maait op hellingen tot 25% en ook smalle doorgangen vormen geen enkel probleem. Het zwenkbare achterwiel maakt de robotmaaier heel flexibel en wendbaar; ideaal dus voor kleine en smalle tuinen. Een programmaassistent helpt je via een intuïtief menu en berekent, nadat je de gewenste informatie hebt ingevoerd, zelfstandig een maaiplan waarmee de robotmaaier werkt. Dit plan kan indien nodig worden aangepast. Het laadstation kan nagenoeg overal geplaatst worden. Zodra het werk is gedaan, keert de maaier automatisch terug naar het laadstation. Met behulp van een PIN code en een alarm bescherm je het apparaat tegen diefstal.

De nummer 1 bestsellers in grasmaaiers (robotmaaier)


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *