Boxspring, Boxspringbed of Amerikaanse bed

Een boxspring combineert een hoog slaapcomfort met een verfijnd ontwerp. De combinatie van onderstel, matras en topmatras en eventueel een hoofd- of voetbord laat niets te wensen over op het gebied van gemak. De drie componenten van de boxspringbedden kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Er zijn ook talloze opties voor kleuren en meubelstoffen.

Boxspring

Boxspringbedden – maximaal comfort met Amerikaanse flair! Sinds enkele jaren worden ze ook steeds vaker aangetroffen in Europese slaapkamers: de moderne boxspringbedden, die ook bekend staan ​​als continentale bedden of gewoon als Amerikaanse bedden. De uiterst comfortabele bedden onderscheiden zich van andere modellen, althans op het eerste gezicht, vooral vanwege hun grootte en hun bijna majestueuze uiterlijk. Bijpassende hoofdborden completeren de elegante visuele indruk en zorgen tegelijkertijd voor een goede nachtrust. Dankzij het verhoogde hoofdeinde van boxspringbedden kunt u het bed ook relatief vrij in de kamer plaatsen. Dit opent ook volledig nieuwe ontwerpopties die wachten om door u te worden gebruikt.

Boxspring – slaapcomfort uit de VS.

Boxspringbedden zijn vooral populair in de VS. Dat is de reden waarom dit slaapmeubel vaak Amerikaanse bedden wordt genoemd . Sinds enige tijd worden boxspringbedden ook steeds populairder in Europa. Veel mensen hebben hun eerste ervaring met een boxspringbed op vakantie, omdat veel hotels hun kamers voorzien van dit slaapmeubel. Na de vakantie wil je het Amerikaanse gevoel van slaap thuis ervaren.

Het zachte, veerkrachtige ligcomfort en de comfortabele hoogte, waardoor het opstaan ​​gemakkelijker wordt, maken het Amerikaanse bed steeds populairder. Vertaald betekent boxspring box met veren . Het boxspringsysteem wordt aangeboden als een complete set met bedframe, topmatras en veerbasis. Sommige modellen worden aangeboden met een extra topper. Daarom hebben boxspringbedden geen aanvullende componenten nodig. De boxsprings zijn verkrijgbaar in alle gangbare bedmaten. De standaard lengte is 200 cm. Extra grote modellen zijn ook beschikbaar.

De constructie van boxspringbedden

Ongeacht kleur, materiaal en grootte hebben alle boxspringbedden dezelfde structuur. Alleen het type componenten kan anders zijn, afhankelijk van het persoonlijke ontwerp en de comfortvereisten. Anders bestaat het boxspringbed uit een bovenmatras, springmatras of bovenmatras en bodem.

De onderbouw

Het onderstel of basisframe van de boxspringbedden bestaat uit een box met veren. Deze basis is de ophanging die het basisframe vervangt. Het garandeert een gezond slaapgevoel en is essentieel voor de comfortbeleving van boxspringbedden. De basis van de boxspringbedden rust op relatief korte en eenvoudige voeten, die voor een optimale luchtcirculatie zorgen. Deze doos met veren is opgebouwd als een eenvoudige doos, die echter kan bestaan ​​uit uitgebreid gestoffeerd hout of massief hout. Dit basisframe bevat meestal Bonell-veren die de bovenmatras ondersteunen in plaats van een lattenbodem. Boxspringbedden van hogere kwaliteit hebben een veerbasis met pocketveringkern, die uitstekende puntelasticiteit biedt. Met een kern van de pocketveer wordt de onderlaag nog flexibeler en aanpasbaar.

De Topmatras

Met een boxspringbed ligt de topmatras direct op de box met veren. In de meeste gevallen is een pocketveringmatras in het frame verwerkt. Modellen met latex, visco en koudschuimmatrassen zijn ook beschikbaar. De comfortzones van de binnenveringmatrassen zijn bijzonder populair. Voor goedkopere boxspringbedden wordt meestal een Bonell-springmatras gebruikt, die vanwege de oppervlaktelasticiteit geen optimale aanpassing aan het lichaam en minder drukverlichting biedt. Naast het type matras moet ook rekening worden gehouden met de hardheid van de topmatras. U moet de meest geschikte variant voor u kiezen, die niet te zacht of te hard is om rugpijn te voorkomen. De juiste hardheid is cruciaal voor gezond slaapcomfort.

De bovenmatras

Met het boxspringbed zorgt de topmatras ervoor dat het lichaam perfect wordt afgesteld. De topper bedekt de topmatras en kan, zoals deze, uit verschillende materialen bestaan. Er zijn koudschuim, latex en visco-elastische toppers voor boxspringbedden. Matrastoppers gemaakt van nieuw wol en paardenhaar worden gebruikt in het Scandinavische boxspring, wat zorgt voor een betere klimaatregeling. Het belangrijkste verschil tussen een Amerikaans en een Scandinavisch boxspringbed is dat Scandinavische bedden zijn uitgerust met een topper, terwijl de Amerikaanse modellen vaak geen topper hebben. Een populair topper-materiaal is koudschuim. Koudschuim toppers bieden goede lichaamsaanpassing en verbeterde drukverlichting.

Voordelen van een boxspring

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het boxspringbed is natuurlijk de hoogte, waardoor het gemakkelijker wordt om op te gaan liggen en erop te klimmen. In veel gevallen heeft het boxspringbed een gevoerd hoofdbord voor beter comfort bij het zitten in bed. De zogenaamde bezoeker spleet wordt vermeden in het doorlopende ligvlak van een boxspringbed. De hoogwaardige drie-componenten structuur van de boxspringsystemen voorkomt of verlicht rugpijn. Als de afzonderlijke componenten correct zijn geselecteerd, is het resultaat een ideale ondersteuning. Het boxspring hoofdbord biedt ook visuele meerwaarde. Een indrukwekkend hoofdeinde met een individueel ontwerp transformeert het slaapkamermeubel in een prachtige blikvanger voor uw slaapkamer. Boxspringbedden zijn ook verkrijgbaar in bijna alle kleuren en stoffen. Het boxspringbed kan ook elegant synthetisch leer omhullen. Met de grote selectie is er voor iedereen een geschikt model.

*Het boxspringbed is comfortabel, luxueus en aantrekkelijk.
*De driedelige structuur en de comforthoogte zijn kenmerkend.
*Het boxspringsysteem heeft een bodem, topmatras en topper.
*De kwaliteit en de aard van de afzonderlijke componenten zijn belangrijk.
*Hoogwaardige boxspringbedden hebben meestal een pocketveringmatras met comfortzones.
*Dankzij de hoes en het hoofdeinde wordt het boxspringbed een designobject.


Een kwalitatief goede boxspring begint daarom ook bij prijzen vanaf ongeveer 2500 euro. De combinatie van de boxspring met de matras zorgt ervoor dat de ondersteuning van het lichaam beter gereguleerd kan worden ten opzichte van de lattenbodem en de spiraal omdat de boxspring een langere veerweg heeft. Een gemiddelde boxspringcombinatie is tussen de 50 en 70 centimeter hoog. Door de samenstelling is er een goede regulering van vocht en ventilatie en wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *