Biologische zeep

Biologische zeep

Biologische zeep, handgemaakt met ingrediënten uit eigen bos en tuin – één brok liefde voor je huid!

Vroeger had ik steeds last van een droge huid, ik had heel veel jeuk ook smeerde ik mij meerdere malen per dag mijn huid in met een product tegen droge huid.

Toen ontdekte ik een Biologische zeep van de ambachtelijke biologische zeepziederij in Utrecht die heerlijke milde, verzorgende douchezepen en haarzeep maakt, vol voedende oliën en van nature aanwezige glycerine. Plantaardig, biologisch en met liefde op ambachtelijke wijze gemaakt.
Alle zepen zijn gemaakt met de hand, zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten.


Tijdens een reis door Canada in 2009 belandden Evelien en Laurens op een idyllische familieboerderij waar onder meer zeep werd gemaakt. Als snel stond Evelien, die een voorliefde heeft voor oude ambachten, mee zeep te maken. Ze ontdekte tot haar verrassing dat deze handgemaakte zeep zacht en verzorgend was voor haar huid. Tot hiertoe was zeep voor Evelien uit den boze, want van kleins af werd ze geplaagd met eczeem. Deze ambachtelijke zeep bezorgde haar geen trekkerige huid en zo ontstond de interesse om deze zelf ook te gaan maken.
Ze begon haar zepen te ontwikkelen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht. Nu, meer dan negen jaar later werkt ze met een fantastisch team in het prachtige zeepatelier aan de Westerkade.

Waarom natuurlijke zeep gebruiken?

Zeep gemaakt van oliën is helemaal anders dan fabriekszeep gemaakt van geraffineerde vetzuren, met toevoegingen zoals schuimverbeteraars, synthetische parfums en conserveermiddelen, waar ook nog de glycerine van afgeroomd is. Reden genoeg voor Evelien om helemaal in de ban te raken van zeep, het ambachtelijke zeepzieden, alle mogelijke ingrediënten en de werking op de huid.


Waarom zeep kopen bij Evelien?


Evelien werkt met oliën van de hoogste kwaliteit: plantaardig, biologisch en food grade (geschikt voor consumptie) – zelfs de etherische oliën. Daarom zitten de zepen van Evelien nog vol heilzame stoffen. Voor hun ingrediënten werkt Evelien samen met telers die dezelfde overtuiging hebben. Ze plukken bovendien een deel van de planten zelf in het Wickenburghse bos. Daar onderhoudt het zeepteam ook een eigen zeepkruidentuin en oogsten ze verschillende ingrediënten die er al eeuwen groeien.

Evelien werkt nooit met palmolie, dierlijke vetten of irriterende stoffen als parfumolie, kleurstoffen of schuimverbeteraars. Heel interessant voor gevoelige huidjes!
De zeep van Evelien is goed voor je huid, de natuur en voor de producenten die wereldwijd hun ingrediënten telen. Kortom, één brok liefde voor je huid!

Als je eenmaal Biologische zeep hebt gebruikt, zal je geen andere zeep meer gebruiken.


De zepen van Evelien zijn biologisch afbreekbaar en vanzelfsprekend niet getest op dieren.

MEER INFO: Klik hier

Bekijk al onze bestsellers producten