Kruiwagen Bakwagen vervoermiddel

Een Kruiwagen of Bakwagen is een vervoermiddel met 1 of twee wielen, dat wordt opgetild en voortgeduwd aan twee handvatten.
Het wordt gebruikt als tuingereedschap of in de bouw. Het gebruiksgemak van een Kruiwagen, Bakwagen berust op het principe van een hefboom. Het steunpunt ligt aan het einde (waar het wiel zit). De lading ligt op korte afstand van dat steunpunt.

Kruiwagen, Bakwagen

Kruiwagens bestaan al honderden jaren en bestaan in verschillende types. Zo werden kruiwagens reeds in de Middeleeuwen gebruikt om zware voorwerpen te verplaatsen. Deze kruiwagens werden van hout gemaakt. De eerste bakkruiwagen zoals we hem nu kennen werd gebruikt in het jaar 1680. Tegenwoordig is het hoofdzakelijk een tuingereedschap, dat wordt gebruikt voor het verplaatsen van voorwerpen die moeilijk te dragen zijn, zoals mest, zand, grote hoeveelheden onkruid of water.
Tegenwoordig hebben kruiwagens meestal een stalen frame en een wiel met luchtband of een massieve band van polyurethaan. Ze kunnen voorzien zijn van een gelakte, verzinkte, of kunststoffen bak.


Het assortiment kruiwagens is groot. Met diverse maten en soorten vindt u altijd de kruiwagen die bij u past. Zo zijn er kruiwagens met een normaal formaat maar ook extra grote kruiwagen. De grote kruiwagens hebben meer volume, door het extra volume zijn dit ideale stalkruiwagens voor het mesten van de stallen. Naast het verschil in grote kan er ook gekozen worden voor 1 of twee wielen. De tweewielige kruiwagens zijn ideaal voor een zwaar geladen vracht. Door de dubbele wielen staat de kruiwagen stabieler en valt deze minder snel om.


We hebben verschillende kruiwagens in ons assortiment. Toch raden we volgende kruiwagen aan:

Kruiwagen, verzinkt met luchtbanden, 100 l, 210 kg 

Praktische kruiwagen met een inhoud van 100 liter en een maximale draagkracht van 210 kg.
Hiermee loop je snel en behendig door je tuin, bouwplaats of landbouwgrond.
Je kunt deze verzinkte kruiwagen met luchtbanden en een autoventiel probleemloos beladen tot 210 kg.
En door de lange handgrepen kun je de kruiwagen moeiteloos optillen waarbij je rug wordt ontzien, waardoor je lang en probleemloos kunt doorwerken.
Lichte en wendbare kruiwagen. Ideaal voor huis, tuin en boerderij.


Wil je zien welke kruiwagens wij het meest verkopen? Klik dan hier op Bestsellers Kruiwagens

We hebben meer dan 2.000 kruiwagens te koop voor het volledig assortiment klik hier op alle Kruiwagens

Hier onder enkele voorbeelden van onze Kruiwagens. Klik op de foto’s voor meer info.

Wij van Didoland werken met verschillende betrouwbare verkopers in Europa. De prijzen in verschillende landen kunnen soms groot zijn. Het is soms beter dat je iets besteld in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italie, Engeland dan in Nederland of Belgie. Hou steeds rekening met de eventuele vervoerkosten.


BELGIE – KRUIWAGEN—–KRUIWAGEN 2
DUITSLAND – Schubkarre
ENGELAND – wheelbarrow
FRANKRIJK – brouette
ITALIE – carriola
NEDERLAND – KRUIWAGEN—–KRUIWAGEN 2
SPANJE – carretilla

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *