Zweetvoeten ik heb er geen last meer van

Zweetvoeten geven een onaangename geur af, waarbij je huisgenoten en vrienden niet blij mee zijn.

Heb je ook soms last van zweetvoeten? De geur van zweetvoeten wordt vaak beschreven als een dikke, kaas-achtige geur.

De geur van zweetvoeten wordt veroorzaakt door drie zaken: 1/vochtproductie 2/voedingsbodem voor bacteriën. 3/Temperatuur

Bestrijding Van Zweetvoeten
De voeten dienen zo droog mogelijk gehouden te worden. Dit kan door open schoenen, zoals sandalen en schoenen gemaakt van een materiaal dat goed ademt te dragen. Afgeraden wordt schoenen te dragen gemaakt van kunststof materialen zoals rubber of nylon. Ook het dragen van sokken waarin veel kunststof is verwerkt, bevordert zweetvoeten. Katoenen sokken of wollen sokken en leren schoenen geven minder problemen. Het is belangrijk dagelijks van sokken en schoenen te wisselen.
Voeten wassen is een tijdelijke oplossing. Zeep doodt wel bacteriën maar een deel blijft achter en zal zich weer snel vermenigvuldigen. Door het nemen van voetbad kan de conditie van de voeten verbeterd worden en het zweten verminderd.
Voeten kunnen gedesinfecteerd worden met, bijvoorbeeld, alcohol. De meeste bacteriën sterven dan af. Meestal werkt ook dit maar een beperkte tijd. Jodium is een desinfectiemiddel dat uitermate geschikt is om de bacteriën die zweetvoeten veroorzaken te doden. Jodium is voornamelijk verkrijgbaar in de vorm van povidonjodium. Het dragen van open schoenen werkt vaak heel goed, vooral in combinatie met de andere aanbevelingen. Waar of wanneer dit niet kan (bijvoorbeeld in de winter) helpt het soms om schoenspanners van ceder- of mahoniehout te gebruiken. Die nemen vocht op en geven hun houtgeur af. Als de houtgeur na verloop van tijd te zwak is geworden, is het aan te raden de schoenspanner te schuren. De houtgeur komt dan terug.


Zweetvoeten, ik heb er geen last meer van
Zweetvoeten

Mijn zweetvoeten behoren tot het verleden. Door het regelmatig gebruiken van de juiste producten, heb ik geen zweetvoeten meer.

Dagelijks mijn voeten wassen en iedere dag verse kousen of sokken aandoen.

2 x per maand wrijf ik mijn voeten in met Pedicare zalf.

Pedicare zalf zorgt voor geurloze voeten en vermindert transpiratie. Ook doet het overtollig eelt verdwijnen.
Gebruik: gedurende 3 tot 4 dagen achter elkaar uw voetzolen – ook tussen de tenen – goed met de zalf insmeren. Reeds na enkele dagen zult u resultaat boeken. Daarna hoeft u slechts 1 tot 2 keer per 14 dagen of na behoefte Pedicare te gebruiken.

Pedicare zalf voor transpirerende voeten

Ik draag nooit twee dagen na elkaar mijn zelfde schoenen. Iedere avond spuit ik de binnenkant van mijn schoenen in met Titania Men. zo kunnen ze minimum 24 uren verluchten.

zwetende voeten

Lees ook eens ons artikel over “Voetverzorging die het verschil maakt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *