BRUSSELSE WAFELS BAKKEN en smullen maar

Brusselse Wafels Bakken

BRUSSELSE WAFELS BAKKEN en smullen maar.

Wafels worden overal ter wereld gegeten. ze zijn vooral populair in België, Frankrijk, Nederland en Amerika.

Er zijn heel wat wafelvariaties, naargelang het recept dat je gebruikt en ook belangrijk het wafelijzer.
Wafels maken is één van de meest populaire activiteiten op verjaardagsfeestjes. Zowel de kinderen als volwassenen eten ze graag. De wafels zijn het lekkerst bakken en onmiddellijk opeten terwijl ze nog warm zijn.

Populair bij kinderen en volwassenen

De wafel is populair door zijn eenvoud. Want een wafel is ten slotte niets meer dan beslag. Een deeg dat gebakken wordt in een wafelijzer. Een wafelijzer met een specifieke vorm en structuur. Maar het resultaat hangt af van de juiste ingrediënten en een paar handige baktrucjes.

In België alleen al bestaat er een grote hoeveelheid recepten. Wafels vind je bij ons in alle vormen, smaken, groottes en diktes.

Het belangrijkste kenmerk van Brusselse wafels is dat deze wafels met gist bereid worden. Door de gist komt koolzuurgas vrij in het deeg, waardoor de wafels luchtiger worden. Brusselse wafels zijn rechthoekig van vorm in tegenstelling tot hun Luikse tegenhanger, die eerder ovaal is. De wafels worden meestal geserveerd met poedersuiker, slagroom of lekker vers fruit.

Dit heb je nodig om Brusselse Wafels te bakken.

Ingrediënten voor 4 personen: 500 gr bloem *25 gr verse gist *200 gr boter *1/2 l melk *1/2 l spuitwater *4 st eieren *pakje vanillesuiker *snuifje zout.

Bereiden
-Zeef de bloem in een kom en strooi de suiker erover.
-Verwarm het water op tot ze lauw is en los de gist er in op.
-Verwarm de melk voeg deze onder mengen toe aan het bloem, vervolgens het water.
-Zet de boter op een héél zacht vuur zodat ze langzaam kan smelten zonder te bruinen.
-Splits de eieren en voeg het eigeel toe aan het deeg alsook de vloeibare boter.
-Klop het eiwit op en voeg toe.
-Meng goed en voeg als laatste het zout toe en meng nog even door.

-Laat het deeg op een warme maar tochtvrije plaats gedurende een half uurtje rijzen, het deeg zal in volume nagenoeg verdubbelen.

-Giet het deeg gelijkmatig op het ijzer en sluit het. Het is niet nodig het ijzer op voorhand in te vetten. De wafel is klaar meestal rond de 4 minuten. Haal de wafels uit met een wafelvork.

Smakelijk

De best verkochte wafelijzers

13.000.000 producten

 

BRUSELSE WAFELS BAKKEN, BRUSSEL WAFFELS BAKS, CUISSON DE GAUFRES À BRUXELLES, BRUKSEL WAFFLES BAKING, BRÜSSEL Waffeln backen, BRÜSSZEL WAFFLES BAKING, BREISEANNA BRUSSELS BAKING, BRUXELLES WAFFLES BAKING, ブリュッセルワッフルベーキング、 BRISELES VAPUĻU BAKING, BRIUSELIO VAFLIAI BAKING, BRUSELS WAFFLES BAKING, BRUSSELS WAFFLES COZINHANDO, BRUSELOVÉ VEĽKOOBCHODY, BRUSELJ WAFFLES PAKIRANJE, BRUSELOVÉ VÁLEČKOVÉ BAKINGY, BRUSSELS WAFFLES BAKIMI, AMASEBENZI ABAKHAYA BAKING, BRUSSELSE WAFELS BAKKEN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *