Dodow Lichtmetronoom

Dodow Lichtmetronoom, eenvoudig in slaap komen

Dodow is een lichtmetronoom die je helpt om zonder medicijnen, op een natuurlijke manier in slaap te komen.
Tik eenmaal op het aanraakscherm voor het programma van 8 minuten en tweemaal voor het programma van 20 minuten.
Aan het eind van de oefening (8 of 20 minuten) schakelt de Dodow automatisch uit.

Dodow Lichtmetronoom, slaap lekker.

De handige slaap
Dodow is een lichte metronoom die je helpt in slaap te vallen zonder medicijnen en is natuurlijk. Onze gebruikers bevestigen dat ze gemiddeld in slaap vallen of zelfs 2,5 keer sneller in slaap vallen *. Een persoon die een uur nodig had om te gaan slapen, kan daarom in de 25e minuut in slaap vallen en ongeveer honderd uur slaap per jaar krijgen. * E-mail en telefonische enquete uitgevoerd onder 300 Dodow-gebruikers.


De Dodow Lichtmetronoom aanzetten met een druk op het toestel.

Dodow aanzetten
Plaats Dodow in uw buurt. Tik eenmaal op het touchscreen voor de 8 minuten-modus en tweemaal voor de 20 minuten-modus. Dodow projecteert een halo in blauw licht * op het plafond. Open je ogen en kijk naar de heldere halo. Synchroniseer uw ademhaling voorzichtig met het licht: inhaleer wanneer het licht groter wordt en adem uit wanneer het kleiner wordt. * Met de blauwe halo van Dodow (helderheid <1 lux) kunt u ontspannen zonder de melatoninesecretie te remmen, in tegenstelling tot een scherm van een smartphone / tablet (tot 640 lux)


Vertraag je metabolisme
Door de (buik) ademhaling vanwege de lichtimpuls te synchroniseren, tast Dodow je geleidelijk aan met een snelheid van 11 tot 6 ademhalingen per minuut. Een (zeer) langzame ademhaling in het ritme van de hartcoherentie kan de stofwisseling vertragen.


Verminder uw gedachtestroom
Tegelijkertijd heeft het concentreren op de pols van de halo een hypnotisch effect. Je zult je hersenen meer ontspannen dan je gedachten die je wakker houden.


in slaap vallen
Aan het einde van de oefening (8 of 20 minuten) schakelt Dodow alleen uit. U zult een natuurlijke slaap vinden in de ideale omstandigheden, in de positie van uw keuze.


Ik sprak met de uitvinders van de Dodow Lichtmetronoom


Hoe kwam je op het idee voor dit product?

Het gevaar van slaappillen leidde ertoe dat Alex (chronisch slapeloos) op zoek ging naar andere oplossingen om met succes in slaap te vallen. Hij ontdekte dat regulering van de ademhaling die een principe is van oefeningen zoals meditatie, yoga, ontspanningstherapie en hartcoherentie. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat ademhaling tenslotte een van de beste stressregulatoren en mentale oefeningen is! Lange maanden van meditatieve oefening hebben eindelijk zijn problemen opgelost. Met Pierre en Gui, beide industrieel ontwerpers, vroeg Alex zich af hoe 8 miljoen slapeloze Fransen beter kunnen slapen dankzij een betere ademhaling, zonder maanden training.


Wat maakt uw product zo speciaal?

Helaas zijn de beste oplossingen voor een snelle slaap, zoals hypnose, cognitieve gedragstherapie of meditatie, persoonlijke of financiele investeringen. Dodow, verbaasd over zijn eenvoud, is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor een 6-jarige. Op de lange termijn zijn de kosten relatief laag in vergelijking met slaappillen of melatonine, waarvoor maandelijkse kosten nodig zijn. Dodow blijft en er is absoluut geen secundaire bijwerking op je lichaam.


Wat vond je tot nu toe het leukst aan je uitvinding de Dodow Lichtmetronoom?

De vele positieve verhalen, de feedback die we elke dag krijgen, motiveert ons echt. Veel slapeloze mensen konden dankzij Dodow geleidelijk aan slaappillen verwijderen en dit is de beste beloning. 


Het verhaal van Astrid…

Ik ben psychotherapeut en behandel regelmatig patiënten die problemen hebben om in slaap te vallen of in slaap te blijven – meestal vanwege een innerlijke onrust of omdat ze teveel nadenken. Ik heb de Dodow al verschillende keren aan patiënten uitgeleend en ze zijn meestal echt heel enthousiast. Ik had maar één patiënt bij me die de Dodow niet hielp. Maar ik denk dat dat een goed effect is. Ik heb het ook zelf geprobeerd en vind het erg ontspannend, wat me echt helpt in slaap te vallen. Bedankt daarvoor.


De beoordeling van Chris…

Als je moeite hebt om in slaap te vallen, kun je veel tips uitproberen die je helpen sneller in slaap te vallen. Sommige tips werken ook, maar niet altijd betrouwbaar en u kunt niet altijd alles implementeren. Bij toeval kwam ik Dodow tegen, een zogenaamde lichte metronoom. Ik vond de beschreven werkwijze en de wetenschappelijke achtergrond aannemelijk. Dus besteld en geprobeerd. De bediening is heel eenvoudig met het aanraakveld, één aanraking voor het kortere programma, twee voor het langere programma en één lange aanraking als u het handmatig wilt uitschakelen. Onjuiste bediening is eigenlijk niet mogelijk. Wanneer het begint te branden hoef je alleen maar te ontspannen, je te concentreren op het licht, verberg indien mogelijk al het andere in je hoofd en pas je ademhaling aan het licht aan. Als je dan synchroon met het licht ademt, merk je hoe je moe en moeier je wordt tot je ogen dichtgaan en je eindelijk in slaap valt. Trouwens, Dodow schakelt zichzelf dan automatisch uit na de eerder ingestelde tijd. Ik vind het interval van licht naar donker en vice versa, waardoor de gegeven in- en uitademing aangenaam is. Een ander vergelijkbaar functionerend maar minder duur apparaat, dat ik ook heb geprobeerd, heeft een oncomfortabel licht en daarom ademhalingsinterval voor mijn ademhaling, hoewel het op het eerste gezicht bijna hetzelfde werkt. Daarom is de Dodow comfortabeler en werkt verbazingwekkend veel beter. Het zal geen wondermiddel voor iedereen zijn, maar het helpt alleen om het uit te proberen. De testgarantie van de fabrikant is positief. Zelfs als de prijs voor zo’n klein apparaat niet laag lijkt, kosten alternatieven soms aanzienlijk meer. Als het helpt, ben je blij dat je iets voor jezelf hebt gevonden dat je zal helpen en dan is de Dodow zeker elke cent waard.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *