De beste elektrische grasmaaiers

De beste elektrische grasmaaiers

De beste elektrische grasmaaiers

U wilt graag een nette en opgeruimde tuin zonder dat u uren bezig bent met schoonmaken, onkruid wieden en maaien. U kunt uw leven gemakkelijker maken als u één van de beste elektrische grasmaaiers gebruikt die het gemakkelijker maken en met minder inspanning een onberispelijke afwerking bereiken.

Grasmaaiers zijn in de eerste plaats gemaakt om de grootte van gras en onkruid te verminderen, zodat ze een uniforme, platte vorm hebben.

Er zijn veel modellen grasmaaiers die zich aanpassen aan het type tuin, dus het is noodzakelijk om rekening te houden met verschillende factoren om de ideale grasmaaier te kiezen en te weten welke de beste elektrische grasmaaiers zijn.

Hoe de beste grasmaaier kiezen?

Bepaal welk gebruik we gaan geven aan de beste elektrische grasmaaiers in termen van gebruiksfrequentie.

Hoe snel ons gras groeit, hangt af van de tijd van het jaar.

Grondsoort als er te veel stenen zijn en regen die het kreupelhout vochtig houdt, des te beter zal het een bosmaaier zijn.

Onderhoud dat de machine nodig heeft en of het gemakkelijk is om technische service en reserveonderdelen te krijgen voor het merk van uw apparatuur.

De verschillende soorten grasmaaiers

 • Handgrasmaaiers voor het maaien van het gazon in kleine tuinen. Deze zijn goedkoop, maar het kost meer fysieke inspanning om het te gebruiken.
 • Elektrisch zijn apparaten die met elektriciteit bewegen door een motor die de machine aandrijft en ook de messen beweegt die het gras maaien.
 • Benzine beweegt door de verbranding van benzine en wordt het meest gebruikt. Deze modellen hebben meestal 4 wielen.
 • Tractoren zijn als kleine tractoren waarbij de gebruiker het gras zittend kan maaien en sturen met een stuurwiel, deze worden normaal gesproken gebruikt wanneer grote stukken land moeten worden gemaaid.

De beste elektrische grasmaaiers

De G40LM35K2X elektrische grasmaaier
De G40LM35K2X elektrische grasmaaier

Greenworks accu-aangedreven grasmaaier

Een bestseller bij de beste elektrische grasmaaiers kan niet veel tekortkomingen hebben. De Greenworks snoerloze grasmaaier heeft voldoende vermogen en een centrale maaihoogteverstelling. Hij is veelzijdig, met een 2-in-1 functie voor mulchen en maaien en is uitgerust met een grasvangzak van 40 liter aan de achterkant. Dankzij 5 verschillende maaihoogtes geeft onze grasmaaier u een perfect gazon. U kunt bijvoorbeeld uw gazon in de zomer hoger maaien om te voorkomen dat het verbrandt. De G40LM35K2X is uitermate geschikt voor werkzaamheden in middelgrote tuinen. Geniet van uw tuinwerk zonder hinderlijk lawaai en weinig trillingen – dankzij de krachtige 40V accu. Uw buren zullen nooit meer klagen over een lawaaierige grasmaaier. Greenworks maakt het leven gemakkelijker!


Makita ELM4121 230V Grasmaaier - 41cm
Makita ELM4121 230V Grasmaaier – 41cm

Makita ELM4121 230V Grasmaaier – 41cm

Als u op zoek bent naar een onderhoudsarme aankoop, dan is dit het misschien. Deze maaier is ideaal voor middelgrote tot grote gazons. Makita staat bekend om haar hoge kwaliteit.

Deze sterke 1600 Watt elektrische grasmaaier voor middelgrote gazons. Grasmaaier met robuust en slagvast stalen maaidek. Centraal in 7 hoogtes te verstellen wielen voor optimale afstemming met het gazon. Dubbele veiligheidsschakelaar verhindert plotseling opstarten.
Heeft Inklapbare duwbeugel voor plaatsbesparend opbergen. Standaard uitgerust met universele messen voor oprapen of verhakselen van het maaigoed.


Gardena 5042-20 Elektrische grasmaaier - 1800W - 42cm - 45L
Gardena 5042-20 Elektrische grasmaaier – 1800W – 42cm – 45L

Gardena 5042-20 Elektrische grasmaaier – 1800W – 42cm – 45L

De krachtige en comfortabele elektrische maaimachines van GARDENA bieden verbeterde grasvangprestaties en superieure maairesultaten dankzij de PowerPlus-motor en de DuraEdge dubbel geharde precisiemessen. De PowerMax 1800/42 (5042-20) is een krachtige en eenvoudig te gebruiken elektrische grasmaaier, aangedreven door de krachtige PowerPlus-motor met krachtige overbrenging en trekkracht. Het creëert gemakkelijk elke soort gazon, zelfs hoog of nog nat gras. Met een elektrische maaier hoef je je nooit zorgen te maken of de maaier wel start. Je hoeft geen benzine in de maaier te gieten en ook een accu opladen is niet nodig. Je steekt de stekker in het stopcontact en je bent klaar om aan de slag te gaan. De handgrepen zijn omhoog gebogen en voorzien van zachte elementen. De ergonomische hendels kunnen gemakkelijk in hoogte worden versteld, waardoor je te allen tijde prettig werkt. 


Hoe gebruik je de beste elektrische grasmaaiers?

Het gebruik van een elektrische grasmaaier is een van de minst vervuilende en minst schadelijke manieren om voor het gazon van elke tuin te zorgen. In tegenstelling tot een thermische maaier, die moet worden gevoed met benzine en tractie nodig heeft om te werken, start een elektrische maaier een kwartslag na het omdraaien van een schakelaar.

Het enige accessoire dat u nodig hebt, is een extra lang, stevig kabel, verkrijgbaar bij elke plaatselijke ijzerhandel. Dit zijn enkele belangrijke stappen volgens mijn ervaring, toch is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen omdat elk model zijn eigen kenmerken heeft:

 • Zorg ervoor dat het gras helemaal droog is, want uw grasmaaier werkt op elektriciteit. Maai nooit een nat gazon om uw veiligheid te garanderen.
 • Controleer het maai- en verlengsnoer voordat u gaat maaien om er zeker van te zijn dat er geen schade of kale draden zijn.
 • Sluit de maaier aan op een verlengsnoer en steek de stekker in een geaard stopcontact.
 • Zet de grasmaaier op de dichtstbijzijnde plaats van het stopcontact.
 • Steek de kabel in de maaier en draag de kabel over uw schouder voor een betere hantering, weg van het pad van de maaier.
 • Maai het gras heen en weer en beweeg geleidelijk weg van waar het snoer is aangesloten. Wanneer u moet draaien, legt u de kabel aan de andere kant.
 • Wees voorzichtig bij het rijden op hellingen tijdens het maaien om slippen of wegglijden van de maaier en uw voeten te voorkomen.

Houd er rekening mee dat een elektrische verticuteermachine vroeg in het seizoen kan worden gebruikt om dood onkruid te verwijderen en het gazon te beluchten.

Hoe maak je een elektrische grasmaaier schoon?

Een elektrische grasmaaier vereist weinig onderhoud, maar moet bij elk gebruik worden schoongemaakt, zolang er geen gras in delen van het gereedschap is ingebed.

Ik raad u aan om na het maaien een paar minuten te sparen, zolang uw maaier nog buiten staat en altijd tuinschoenen en -kleding te dragen.

Dit is een snelle reiniging omdat gras en ander vuil gemakkelijk van het mes en de carrosserie van de maaier kan worden verwijderd. Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw elektrische grasmaaier is uitgeschakeld en losgekoppeld van het lichtnet.

Na elk gebruik moet het mes worden schoongemaakt, omdat het belangrijk is om gras en vuil te verwijderen. Deze resten kunnen de snede van het mes verminderen. Het wordt aanbevolen om een ​​houten stok of plastic gereedschap te gebruiken om ze te verwijderen. Als metalen gereedschap wordt gebruikt, kunt u het mes beschadigen. Pas op dat u zich niet snijdt met het scherpe mes wanneer u het schoonmaakt!

Het maaidek is een van de belangrijkste onderdelen van de maaier. Nadat het is gebruikt, is het bedekt met puin rondom de periferie van het lagere gebied. U kunt hetzelfde gereedschap gebruiken om dit residu te verwijderen dat u hebt gebruikt om het mes schoon te maken.

Het beluchtingssysteem is nodig om te zorgen voor voldoende luchttoevoer om de maaieronderdelen te koelen die tijdens het gebruik heet worden. Door deze ventilatieopeningen schoon te houden, blijft het gereedschap soepel werken. Het is belangrijk om deze ruimtes te allen tijde schoon te houden, zodat de machine tijdens het werk niet oververhit raakt.

U kunt een zachte doek of borstel gebruiken om eventuele verstopte sleuven voorzichtig schoon te maken. Sommige tuinders gebruiken perslucht om vuil te verwijderen dat de verschillende sleuven verstopt. Zorg ervoor dat u het ontluchtingssysteem na elk gebruik schoonmaakt en zelfs als u aan het snijden bent als u denkt dat ze verstopt zijn, maar vergeet in dat geval niet het gereedschap uit te schakelen.

Bevestigingsmiddelen zoals moeren en bouten kunnen na verloop van tijd losraken en dit kan een ernstig probleem zijn als een onderdeel verloren gaat tijdens het maaien. Uw maaier kan minder functioneel worden en zelfs het mes kan in verschillende richtingen worden geduwd. Dit kan het maaidek beschadigen of zelfs uitvallen. Controleer alle bevestigingen en zorg ervoor dat ze goed vastzitten.

De wielen hebben geen frequent onderhoud nodig. Maar toch is het belangrijk dat ze soepel draaien en is het interessant om meerdere keren per jaar smeerolie op de wielas te gebruiken. Als de wielen zijn vastgezet met hun wielmoeren en bouten, controleer dan ook of ze goed zijn vastgedraaid.

Aangezien de kabel aan dezelfde omstandigheden wordt blootgesteld als de maaier, is het raadzaam om voor elk gebruik alle details van de kabel te controleren. In feite moet het goed worden geïsoleerd om te worden beschermd tegen elektrische schokken. Om beschadigde delen van een kabel te isoleren, is het goed om isolatietape te gebruiken. Als de schade groter is, raadpleeg dan de gebruikershandleiding.

Let ten slotte op de opslag en het laatste onderhoud van het seizoen. In de herfst, als u dat jaar voor de laatste keer het gazon maait, reinigt u de maaier dan nog beter en nauwkeuriger. Reinigt grondig het ventilatiesysteem, maaidek, wielen, mes en handvat.

Veiligheid tips om uw elektrische maaier te gebruiken

De elektrische grasmaaier is een tuingereedschap dat moet worden gebruikt met strikte naleving van bepaalde veiligheidsregels. Volg deze tips van onze redactie om fouten bij het gebruik van uw maaier te voorkomen. Zelfs als fabrikanten nu steeds betrouwbaardere veiligheidsvoorzieningen plannen (bladrem, dubbele bediening, enz.), Denk er dan aan om ook beschermende handschoenen, broeken, brillen of schoenen te dragen, om met vertrouwen te tuinieren. Obstakels kunnen uw grasmaaier in de weg zitten en ervoor zorgen dat deze niet (goed) werkt, dus vergeet niet om items (speelgoed, stenen, enz.) van uw gazon te verwijderen die hem zouden kunnen storen. Maak uw elektrische grasmaaier winterklaar na het maaien in de afgelopen herfst.

Hoe uw elektrische grasmaaier onderhouden?

Denk eraan om na elke maaibeurt het maaisysteem van uw maaier te onderhouden. Concreet gaat het om het slijpen van het mes en ervoor zorgen dat het voldoende geolied is. Net als het maaisysteem heeft de gras opvangbak regelmatig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat u deze na elk gebruik leegt en schoonmaakt. Naast deze goede gebaren die worden aanbevolen aan het einde van elke maaibeurt, is onderhoud noodzakelijk voordat de elektrische grasmaaier in de winter wordt opgeborgen. Zelfs als het niet zo beperkend is als bij een handmaaier of aangedreven maaier, moet u ervoor zorgen dat de snoeren op het gereedschap en op uw verlengsnoer in goede staat zijn. Controleer ook of het maaimes perfect scherp is. Denk er ook aan om een ​​paar druppels olie in het koppelingshuis te knijpen.

Hoe het mes van uw grasmaaier slijpen?

Het slijpen van het mes van een grasmaaier is een begrip dat heel vaak voorkomt, simpelweg omdat het bepalend is voor de kwaliteit van het maaien. Herhaaldelijk maaien in de zomer, maar ook stoten door stenen, speelgoed of andere obstakels, maken het mes minder scherp.

Geen paniek. Het slijpen van een grasmaaiermes is helemaal niet ingewikkeld, als je het maar stap voor stap doet. Draag hiervoor beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Om aan de slag te gaan, verwijdert u het parasietdraadapparaat uit het gereedschap en verwijdert u vervolgens het mes
Controleer vervolgens of het geen tekenen van defect vertoont
Gebruik een stalen vijl, een slijper of een haakse slijper om te slijpen (aan elke kant) zonder te haasten: het staal kan opwarmen, met het risico dat de hardheid wordt aangetast
Zorg er bij het slijpen van het mes voor dat het in balans is.
Breng daarna een laag vet aan om te voorkomen dat het blad roest
Na al deze stappen zet u het mes weer in elkaar en zet u uw elektrische maaier aan om te controleren of alles normaal is: trillingen kunnen worden veroorzaakt door een verkeerde montage van het mes.

Waar kan ik de beste elektrische grasmaaiers online kopen?

De beste elektrische grasmaaiers koop je aan een interessante prijs bij Fixami.
De beste elektrische grasmaaiers vind je bij Amazon.
De beste grasmachines van Bol.com kan je hier vinden.

Op zoek naar iets? vul in wat je zoekt of klik op categorie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *