De beste mobiele airco

De beste mobiele airco

De beste mobiele airco

Komt de zomer en kun je niet tegen die zinderende hitte die je niet laat ademen en die je, zelfs zonder het huis te verlaten, overweldigt en irriteert? Wat u nodig heeft, is een effectief airconditioningsysteem met totale garanties zoals die u vindt in elk van de producten die we hieronder analyseren. U zult in staat zijn om de beste mobiele airco te kennen om uw huis of zelfs uw bedrijf of kantoor van airconditioning te voorzien, waardoor u zich niet te warm voelt en een zuiverdere lucht inademt.

Vind de beste mobiele airco hier. Wil je bij warm weer graag een aangename temperatuur behouden? Dan is een mobiele airco zeker iets voor jou. Een mobiele airco koelt lucht met koelmiddel en is voorzien van een afvoerslang die warme lucht naar buiten blaast.

Daarnaast zijn ze zeer handig en bovendien goedkoop. De meeste staan op kleine wieltjes. Dat is gemakkelijk tijdens het verplaatsen. Dat mag ook wel met gewichten rond de 30 kg.

Het grootste voordeel van een mobiele airco is dat je hem overal kan inzetten waar je de ruimte wilt koelen. 


AEG Mobiele airco PX71-265WT
AEG Mobiele airco PX71-265WT

AEG Mobiele airco PX71-265WT

Een modern design, een brede waaier aan functionaliteiten en een eenvoudige installatie. Maar doet deze mobiele airco ook echt wat hij moet doen, namelijk voor verkoeling zorgen? Absoluut, en dat mag ook voor een toestel in deze prijsklasse.

De compacte en stijlvolle cilindrische vormgeving van de mobiele airconditioning maken hem enig in zijn soort en de ronde latten laten u de lucht gelijkmatig verspreiden.

Moderne huizen hebben technologie nodig die zowel mooi als slim is. De draagbare airconditioner kan vanaf overal op afstand worden bediend middels de smartphone-app en houdt de temepratuur in uw kamer constant gelijk. Tevens wordt de AEG PX71-265WT geleverd met een unieke Premium Window Kit voor gemakkelijke en mooie afvoer van lucht naar buiten.


Whirlpool Mobiele airco PACW212CO
Whirlpool Mobiele airco PACW212CO

Whirlpool Mobiele airco PACW212CO

Met de Whirlpool mobiele airconditioner PACW212CO krijgt elke kamer de gewenste gevoelstemperatuur. De airconditioner is uitgerust met de intelligente 6TH SENSE technologie, waarbij de ingebouwde sensor automatisch de temperatuur en ventilatiesnelheid aanpast.

De airconditioner beschikt over 3 ventilatiesnelheden waarbij de lucht tevens gezuiverd wordt dankzij de HEPA filter. Het display geeft aan wanneer het waterreservoir vol is en wanneer de filter gereinigd moet worden.

Dankzij de functie “slaapmodus” geniet u van een optimale nachtrust waarbij het geluidsniveau verminderd wordt en het display uitgeschakeld wordt. De Jet Modus bereikt tot slot uiterst snel een algemene omgevingstemperatuur van 18°C.


Klarstein New Breeze ECO - Mobiele Airco
Klarstein New Breeze ECO – Mobiele Airco

Klarstein New Breeze ECO – Mobiele Airco

4 verschillende modi voor individuele kamerventilatie, auto, koeling, droog (ontvochtigen) en ventilator garanderen een aan de situatie aangepaste ventilatie, die door 3 verschillende windsterktes nog wordt uitgebreid. Hierbij zijn ook een automatische, horizontale en een handmatige verticale oscillatie en de comfortabele temperatuurinstelling tussen 16 en 30 °C in de koelmodus. Door 64 dB max. is het frisse wonder ook in geluidsgevoelige omgevingen zoals kantoor- en slaapkamers inzetbaar en kan door een timerfunctie in het tijdvenster van 24 uur betrouwbaar worden uitgeschakeld. Een afstandsbediening met uitgebreide instellingen maakt bovendien een praktische bediening op een enkele afstand mogelijk.

Krachtig, energiezuinig en milieuvriendelijk: De New Breeze Eco airconditioning van Klarstein is het verfrissende antwoord op alle warme dagen van het jaar.


Advies voor het kopen van de beste mobiele airco

Bereidt u uw huis of kantoor voor op het moment dat de hoge temperaturen beginnen? Een apparaat kopen om de heetste zomerweken door te komen is vaak de oplossing. Maar welke?

Draagbare airconditioners zijn in principe om drie redenen een goede optie:

 • Ze zijn redelijk geprijsd (vaste apparaten zijn veel duurder).
 • Ze vereisen geen werk voor hun installatie (hoewel ze wel enige aanpassing vereisen).
 • Je kunt ze verplaatsen wanneer je het nodig hebt (met enige nuance die ik hieronder uitleg).

Een andere optie waar veel gebruikers voor kiezen, zijn luchtkoelers, in sommige handleidingen ook wel (verkeerd) airconditioners genoemd. Het is niet hetzelfde als een draagbare airconditioner en soms is er wat verwarring.

Om uw taak gemakkelijker te maken, gaan we uitleggen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van de draagbare airconditioner die u nodig heeft (en de aankoop niet verknoeien).

Mobiele airco versus luchtkoeler

Het zijn inderdaad twee verschillende soorten apparaten. Het komt echter vrij vaak voor dat gebruikers die op zoek zijn naar een draagbaar apparaat, ze in de war brengen… en dan teleurgesteld zijn.

Bij twijfel is er een basissleutel om fouten te voorkomen:

Een airco heeft altijd een uitlaat naar buiten . Als het apparaat dat u gaat kopen dit niet heeft, dan is het GEEN airconditioner.

En wat is? Welnu, een ander type apparaat dat, met totale waarschijnlijkheid, zijn functie vervult, maar niet zo veel koelt als een airco.

Wat is een luchtkoeler?

Het is een apparaat waarvan het uiterlijk veel lijkt op een draagbare airconditioner. Om het echter te laten werken , hoeven we het alleen maar op het lichtnet aan te sluiten . Niets meer.

In tegenstelling tot een normale ventilator, die alleen de lucht laat bewegen, koelt de koeler de lucht met waterdamp.

Het heeft een tank, meestal achterin, die gevuld moet worden met water. Het kan erg koud worden of je kunt zelfs wat ijsblokjes toevoegen om te smelten en de temperatuur te behouden.

Het feit dat water verdampt, maakt het vooral interessant in zeer droge klimaten, waar we door simpelweg de luchtvochtigheid te verhogen al een verbetering van het comfort gaan merken.

Daarnaast heeft een kwaliteitskoeler filters om de lucht te zuiveren voordat deze wordt verdreven, iets wat een traditionele ventilator niet heeft.

Wat zijn de belangrijkste verschillen met een airconditioner ? luchtverfrisser:

 • Het heeft een lager energieverbruik .
 • Het kan werken met open ramen om de lucht te vernieuwen (dit is ’s nachts interessant).
 • Je hebt geen stopcontact van buiten nodig.
 • En ten slotte biedt het geen niveau van omgevingskoeling dat in de buurt komt van hetzelfde als een airconditioner.

Dus ze werken niet? Ja, ze werken… op hun niveau. Dat wil zeggen, u moet weten wat u koopt.

Een koeler verbetert de gevoelstemperatuur door vochtige lucht te laten circuleren, maar verlaagt de kamertemperatuur niet met een paar graden .

Maar als die functies genoeg voor je zijn, kan het een geweldige koop zijn.

Wat is een mobiele airco?

Een draagbare airconditioner is meestal de keuze van degenen die installatiewerkzaamheden niet kunnen of willen uitvoeren of die een krap budget hebben voor deze kosten.

De waarheid is dat het een zeer goede oplossing is, omdat deze apparaten, in tegenstelling tot koelers, een airconditioner zijn. Bovendien is het veel goedkoper dan een split .

De werking is als volgt: het apparaat haalt de lucht uit de kamer aan (de ramen moeten gesloten zijn), koelt deze vervolgens naar binnen en blaast deze uit om de kamer te koelen.

Hierbij wordt een hoeveelheid warme lucht gegenereerd die via een slang die een weg naar buiten moet hebben, normaal gesproken via een raam of een terrasdeur, afgevoerd moet worden.

Er zijn verschillende manieren om die uitvoer te installeren, ze zijn allemaal vrij eenvoudig:

 • In het deur- of raamkozijn kunt u een stijf paneel monteren , met een gat voor de slang. Het is een aanbevolen methode voor het schuiven van bladeren, die eenvoudig tot aan het paneel sluiten.
 • Voor praktische ramen (met een scharnier aan één van de zijkanten) of draai-kiepramen zijn er isolerende textielbekledingen die zeer eenvoudig te plaatsen zijn.
 • Een andere mogelijkheid, alleen als je het apparaat op een vaste plek gaat laten staan, is om het glas te snijden en de randen af ​​te dichten als je de luchtuitlaatslang hebt afgesteld.

Dit is belangrijk: het apparaat is draagbaar, heeft transportwieltjes en kan van de ene naar de andere kamer worden verplaatst. Maar verwacht dat het niet zo eenvoudig is als op de ene plek de stekker uit het stopcontact halen en op een andere plek weer aansluiten, want je zult de uitlaatslang moeten verplaatsen .

Hoe de beste mobiele Airco installeren?

Voordat u koopt, moet u twee basiszaken in gedachten houden:

Bestudeer het systeem dat u voor de externe route gaat gebruiken voordat u uw apparaat koopt en laat het niet voor het einde. Zo voorkom je verrassingen.

Sommige modellen bevatten de uitlaatslang, raamadapter en installatiekit, maar niet allemaal. Dus controleer de jouwe en, als deze er niet bij staat, ga je gang en kies je aanpassingssysteem.

Dus als je je nieuwe apparaat in huis hebt, kun je het meteen opstarten (en je schrikt niet als je een onderdeel mist).

Zet het apparaat zo dicht mogelijk bij het raam waarin je de buitenrail gaat installeren, zodat de buis de kortst mogelijke weg heeft.

Houd er rekening mee dat het lucht bij een hoge temperatuur gaat verdrijven (als je ooit voor een airconditioner-uitlaat bent geweest, weet je waar ik het over heb) en het is niet interessant in het hebben van een hete buis in een kamer die je wilt koelen .

Functies waarmee u rekening moet houden bij het kopen van uw draagbare airconditioner

Als u al aan de slag bent gegaan met het kiezen van uw draagbare airconditioner, houd dan deze 5 belangrijke kenmerken in gedachten:

1. Oppervlakte

Het is het eerste waar je naar moet kijken: hoeveel vierkante meter heeft de ruimte die je wilt koelen? Het antwoord dient al als een eerste filter om modellen af ​​te schaffen. 

In de markt vindt u eenvoudigere apparaten voor ruimtes van minder dan 15 m 2 tot veel krachtigere apparaten die meer dan 25 m 2 gekoeld garanderen.

2. Koelingsvermogen uitgedrukt in BTU

Het is een concept waarmee u direct vertrouwd zult raken zodra u de wereld van airconditioners binnenstapt.

Kort gezegd, het is een maateenheid (koelingsvermogen/uur) die het vermogen van het apparaat aangeeft om in één uur warmte op te nemen en een kamer te koelen .

Dus hoe meer koelingsvermogen, hoe meer koelcapaciteit (en ook het apparaat is meestal duurder).

Hoe weet je hoeveel koelingsvermogen je nodig hebt? Het hangt er van af:

 • De vierkante meters die je moet koelen hebben invloed . Als de ruimte groter is, heb je logischerwijs meer koelcapaciteit nodig.
 • De oriëntatie van het huis of de kamer. Als de kamer naar het zuiden is gericht, wordt het warmer en heb je meer koelingsvermogen nodig. En als de zon je meerdere uren per dag direct op de kamer schijnt.
 • Het aantal mensen zal er meestal zijn (berekent een gemiddelde toename van ongeveer 150 BTU voor elke persoon).

Er is een standaard om u te helpen rekenen. 100 BTU per vierkante meter wordt meestal als een redelijk gemiddelde vastgesteld. Dus als je het in een kamer van 12 m 2 gaat plaatsen, heb je ongeveer 1.200 BTU nodig.

Van dat generieke cijfer moet je je specifieke omstandigheden bestuderen (en het cijfer zal zeker stijgen).

3. geluid

Dit is vooral belangrijk als u hem in de slaapkamer of in een studeer- of werkkamer wilt gebruiken. Je zult merken dat de splitsingen veel stiller zijn omdat ze de compressor buiten hebben. Maar een draagbare airconditioner, waarin de hoofdmotor is geïntegreerd, gaat meer geluid maken.

Houd hier rekening mee voordat u koopt. Toch kun je proberen modellen met lage decibel te kiezen. De meeste zijn rond de 65 dB .

4. Energielabel

Verbruik is belangrijk, want je kunt er zeker van zijn dat je elektriciteitsrekening omhoog gaat. Om deze reden zal het advies altijd zijn om er een te kiezen met een A of A+ energieclassificatie .

De normale gang van zaken is dat de nieuwe modellen nu al energiezuinig zijn, maar bekijk het in de specificaties hetzelfde. Soms zijn er aanbiedingen om oude toestellen uit voorraad te halen en dan komen de schokken aan het eind van de maand op de rekening.

Iets dat u kan helpen de uitgaven te verminderen, is door de timer te gebruiken. De meeste modellen hebben het en het is praktisch om het verbruik te beperken, aangezien je het toestel niet aan laat staan ​​als je voor lange tijd niemand aanwezig is.

5. Extra: met warmtepomp

Niet alle apparaten dienen ook om te verwarmen, dus als je geïnteresseerd bent in dit dual apparaat, moet je op zoek naar modellen die dit hebben. Ze zijn meestal wat duurder, maar misschien bespaar je wat je aan één kant uitgeeft doordat je geen radiator hoeft aan te schaffen.

Het is ook een goed idee als u thuis ruimte wilt besparen door beide functies in één apparaat te hebben in plaats van ze in twee afzonderlijke apparaten.

Waar kan je de beste mobiele airco online bestellen?

draagbare koeling koop je bij Krëfel.
Bestsellers van De beste mobiele airco zijn te vinden bij Amazon.
Bekijk De beste mobiele airco bij Bol.com.

Op zoek naar iets? vul in wat je zoekt of klik op categorie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *